Çinli dev sevkiyat rekoru kırdı

Çinli telefon üreticisi Huawei 2015 yılında 108 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirerek rekor kırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Huawei, 2015’te, 108 milyon akıllı telefon sevkiyatı ile bu alanda rekor bir rakama imza atarak, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 70 oranında büyüme gerçekleştirdi. Huawei bu performans sonucunda, 20 Milyar doların üzerinde gelir elde etti.

Huawei, Las Vegas’ta gerçekleştirilen CES 2016 Teknoloji Fuarı kapsamında, Tüketici Ürün Grubu’ndaki dikkat çekici büyüme rakamlarını açıkladı ve bir önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırarak, güncel verileri katılımcılarla paylaştı. Buna göre; Huawei’nin 2015 yılı karı 20 milyar doların üzerine çıkarak, 2014’e kıyasla yüzde 70 oranında arttı. Huawei 2015’te 108 milyon akıllı telefon sevkiyatına da imza atarak, hem geçen yılın aynı dönemine göre bu alanda yüzde 44’lük bir büyüme sağladı.

İlk 3 firmadan biri oldu

Huawei, gerçekleştirdiği 108 milyon akıllı telefon sevkiyatıyla, pazar payı açısından dünyadaki ilk 3 üretici firma arasında yer almayı başardı. Ek olarak Huawei, Mart ayından bu yana pazara sunduğu iki ürün P8 ve Mate S ile yüksek pazar paylarına sahip oldu. Evinde elde ettiği önemli deneyimle Huawei, küresel pazarlardaki etkinliğini de artırmayı sürdürdü. Huawei, İspanya, İtalya, Belçika, İsviçre, Portekiz ve birçok Batı Avrupa ülkesinde, 400 – 500 Euro bandındaki akıllı telefonlar özelinde, pazardaki akıllı telefon markaları arasında, ilk 3 şirket içinde yer aldı.

Marka bilinirliği arttı

Dünyanın en popüler araştırma şirketlerinden IPSOS, Huawei’nin 2014 yılında yüzde 65 olan marka bilinirliği oranının, 2015’te yüzde 75 oranına yükseldiğini açıkladı. Buna göre geçtiğimiz yıl tüketicilerin yüzde 75’inden fazlası, Huawei’nin akıllı telefonları hakkında bilgi sahibi oldu.

Huawei’nin marka bilinirliği, Avrupa ülkelerinde de geçen yıla oranla önemli ölçüde arttı. Araştırma verilerine göre bu oranlar, Portekiz’de yüzde 87, İtalya’da yüzde 82, İspanya’da yüzde 79, Hollanda’da yüzde 73, Almanya’da yüzde 68 seviyesine yükseldi.

Ek olarak Huawei’nin marka bilinirliği, küresel pazarlarda Net Tavsiye Skoru özelinde yüzde 47 seviyesine ulaşarak, global sıralamada üçüncülüğe yükseldi.

nexus-6.jpg

Google ile işbirliği 

Google işbirliği ile kullanıcılara sunulan Huawei Nexus 6P modeli pazarda önemli bir yer elde etti.