CRM pazarı 20 milyar doları aştı

Cloudteam’in Türkiye satışlarını üstlendiği Salesforce, CRM pazarında liderliğini sürdürüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bilgi teknolojilerinde, Müşteri İlişkileri Yönetimi olarak adlandırılan CRM pazarı her geçen gün büyüyor. Gartner'ın  en son raporunda, 2012'de 18 milyar dolar olarak kaydedilen küresel CRM pazarı yüzde 13,7'lik  büyümeyle 2013'te 20,4 milyar dolara ulaştı. Rapora göre 2013'te satışı yapılan sistemlerin yüzde 41'i SaaS bazlı.

Büyümeye en çok katkı sağlayan unsurlar, dijital pazarlama ve müşteri deneyimi girişimleri alanlarındaki kurumsal yatırımlar oldu. 2013 yılında CRM sistemlerine en çok para harcayan sektörler arasında iletişim, medya ve BT hizmetleri yer alırken, müşterilere daha gelişmiş ve daha tutarlı bir deneyim  sağlamada öncelik analizlere verildi.

Gartner’ın hazırladığı rapora göre CRM harcamalarında öncelikli olarak ürün ve kanal yönetimi yatırımları gerçekleştiren imalat sektörü ikinci sırayı aldı. En çok harcama yapan sektörler sıralamasında üçüncü sırayı, müşteri hizmetlerine ve daha çok gelir sağlayan finans ürünlerinin satışına ağırlık veren bankacılık ve menkul kıymetler sektörü aldı.   

Salesforce, 2.5 milyar dolar gelir elde etti

CRM yazılımlarında Salesforce (NYSE:CRM),  yüzde 16,1'lik pazar payıyla dünya lideri konumunda. 2012'de 2,52 milyar dolar gelir elde eden Salesforce, SAP 'ın yüzde 12,7'lik,  Microsoft'un yüzde 22,8'lik, IBM'in ise yüzde 22'lik yıllık büyümesini geride bırakarak yüzde 30,3'lük bir büyüme yakaladı.   

Cloudteam Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Funda Vural, hedeflerinin, Salesforce.com’u dünyada olduğu gibi Türkiye pazarında da bir numaralı CRM çözümü konumuna taşımak olduğunu söyledi. Vural, Salesforce Türkiye yetkili satıcısı olarak, müşteri ihtiyaçlarına yönelik CRM statejisi oluşturmaktan, ilgili Salesforce.com çözümünün hayata geçirilmesine kadar olan tüm süreçte kullanıcıların yanında olduklarını söyledi.