Daikin gücünü gençlerden alıyor

Daikin Global Trainee ile 4 yönetici adayı Daikin ailesine katıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başarılı gençleri geleceğin yönetici adayı olarak iş hayatına kazandırmak için düzenlenen Daikin Global Trainee ile bu yıl da 4 yeni üniversite mezunu Daikin ailesine katıldı. 

Daikin'den yapılan açıklamaya göre, iklimlendirme kuruluşu Daikin, Türkiye'deki üniversitelerden mezun olmuş genç yetenekleri profesyonel hayata kazandırmak için yürüttüğü Global Trainee projesinin bu yıl üçüncüsünü hayata geçirdi. İklimlendirme sektöründeki uluslararası gücünü gençler için bir kariyer fırsatına dönüştüren Daikin Global Trainee ile 4 başarılı üniversite mezunu daha Daikin ailesine katıldı. 

"İlk İşiniz Pasaport Almak!" sloganı ile gençlere uluslararası deneyim edinme olanağı veren Daikin Global Trainee Projesi'nin bu yılki kazananları; Boğaziçi Üniversitesi'nden Ali Erdi Tuğmaner ve Merve Gökçe Serin, Koç Üniversitesi'nden Nalan Akalın ile Sabancı Üniversitesi'nden Çağla Ekin Soysal oldu. 

Yapılan uzun değerlendirmelerin ardından jüri karşısında kendilerini ifade etme başarısı gösteren dört gencin, Daikin bünyesindeki kariyer yolculuğu başladı. Başarılı gençlerden Tuğmaner ve Serin Daikin Europe'da, Akalın ve Soysal da Daikin Türkiye'de geleceğin yöneticileri olarak iş hayatına atılacak. Bir yıl boyunca farklı departmanlarda hem eğitim alma hem de çalışma olanağı yakalayan başarılı gençler, Daikin Europe ve Daikin Türkiye bünyesinde yönetici adayı olarak çalışmaya devam edebilecek. 

Daikin Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) ve Daikin Europe Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Önder, konuya ilişkin değerlendirmesinde, bu yıl üçüncüsü gerçekleşen Global Trainee Projesi'nin meyvelerini daha ilk yıldan itibaren almaya başladıklarını belirterek, şunları kaydetti:  

"Hepsi birbirinden başarılı gençlerimiz arasından 4 kişiyi daha Daikin bünyesine kazandırmaktan büyük bir onur duyuyoruz. Global Trainee Projesi ile Daikin ailesine katılan gençlerimizden 4'ü halen Daikin Europe'da, 4'ü de Daikin Türkiye bünyesinde çalışmaya devam ediyor. Global Trainee programı ile bir yıllığına Belçika'ya giden gençlerimiz, başka ülkelere transfer oldular. Bu da projemizin başarısını gösteriyor." 

Daikin'in değişik kademelerinde görevlendirmek üzere Türk gençlerine kapılarını açtığını anlatan Önder, "Daikin, global yapılanması ile tüm çalışanlarına rotasyon imkanı veren bir kuruluş. Çalışanlarımız hem şirket içinde hem de farklı ülkelerde deneyim edinme şansına sahip. Daikin grup bünyesinde yeteneklerin ve bilginin transferine özel bir önem veriyor. Önümüzdeki dönemde hem Global Trainee hem de şirket içinde uyguladığımız programlar sayesinde, çok sayıda Türk genci Daikin'in faaliyet gösterdiği ülkelerde önemli görevler üstlenecektir" değerlendirmesinde bulundu. 

Değerlendirme nasıl yapılıyor? 

Her yıl 4 başarılı gence Daikin dünyasının kapılarını açan Daikin Global Trainee'ye  başvurular, şubat ayından itibaren başlıyor. Bu özel programa katılmak için "www.daikinkariyer.com" ve "www.facebook.com/daikinturkiye" internet adreslerinde yer alan formları doldurmak yeterli oluyor. İlk değerlendirmeyi GlobalCV İK uzmanları yapıyor ve finalde jürinin karşısına çıkacak 12 ismi belirliyorlar. Haziran ayında yapılan jüri değerlendirmesinde ise, eğitim geçmişleriyle olduğu kadar liderlik ve girişimcilik özellikleri, geleceğe yönelik hedefleri ve bunu sergileme kabiliyetine sahip 4 başarılı genç Daikin bünyesindeki kariyer yolculuğu başlıyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir