Dener Makine, 'Servo Abkant'ı üretecek

Dener Makine, dünyada dördüncü üreticisi olacağı 'Servo Abkant'ı piyasaya sürecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Arzu BAĞCI

KAYSERİ - Saç işleme makineleri ve takım tezgahlarında ileri teknoloji ürünleriyle iddialı olan Dener Makine, üretimine başladığı servo abkant ile bu alanda dünyada 4 üretici firmadan biri olacak. 'Dener Servo Abkant', 3 metre boyu ve 100 tonluk kapasitesi ile Türkiye'den dünyaya sunulan ilk servo abkant olma özelliği taşıyacak.

Ekim ayı itibariyle 'Dener Servo Abkant'ı fuarda tanıtmaya başladıklarını  belirten  Dener Makine Dış Ticaret Müdürü Osman Sarıkaya,''İtalya Milano'da EMO fuarına katıldık. Bu fuarda bir ilki gerçekleştirerek,1.5 metre 40 ton kapasiteli servo abkantımızı tanıttık. Servo abkantımızı robot besleme sistemi ile üretip, insansız üretim sistemini sac şekillendirme sanayisine tanıtmış olduk. Bu sistem ile seri ve zor  parçaların bükümünde insan faktörünü en aza indirmiş olacağız. Yeni makinemizle otomatik sac yükleme, pozisyonlama ve büküm sonrası otomatik istifleme sistemi ile 7/24 üretim mümkün olacak.Bu fuarda robot teknolojisinin üretime dahil olmasının hiç de zor olmadığını  gösterme fırsatımız oldu. Press makara ve kayış sistemi ile büküm tablasının iniş ve kalkış işlemlerinde, hidrolik silindirler yerine servo motorları kullanan, 3 metre boyunda ve 100 tonluk kapasitesi ile Türkiye'den dünyaya sunulan ilk servo abkant olma özelliğini gösterdi.Şu anda bu tür makinaları üreten 4 firmadan biri olmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

Endüstride kullanılan diğer  hidrolik abkantlardan farklı olduğu belirten Sarıkaya, ''Çalışması için hidrolik yağa ihtiyaç duyulmuyor. Bir parçanın üretim süresi hidrolik modellere göre yüzde 30 daha kısa . Üretimde kullandığı elektrik, hidrolik muadillerine göre yüzde 50 daha az. Bu özellikleri ile Dener Servo Abkant parça başı maliyetlerini düşürerek, firmaların rekabet gücünü artırıyor. Özel tasarımı ve çalışma sistemi sayesinde çelik levhalara çok yüksek hassasiyette şekil verebiliyor. Geniş alanlarda engelsiz büküm yapma imkanı sunuyor. Büküm gücünü tüm alana  yayan makara sistemi ile ilk parçadan son parçaya kadar her ürünün aynı kalitede ve özellikte üretilmesini sağlıyor. Sistemin çalışması için petrol türevi hidrolik yağa ihtiyaç duyulmadığından bu model ürünler çevre dostu olarak biliniyor. Hidrolik abkant pres kullanıcıları her yıl değişen filtre veya her 2 yılda bir çıkan atık yağ maliyeti ile karşılaşırken servo abkantlarda bu maliyetler bulunmuyor'' diye ifade etti.

CNC Abkant Press, Giyotin Makas, Fiber Lazer, Plazma ve Köşe Kesme Makinaları üretimi üzerine uzmanlaştıklarını söyleyen Sarıkaya," Fabrikamızda 18 bin metrekarelik kapalı alana kurulmuş geniş ve kapsamlı makine parkımız bulunuyor. Bünyemizde yer alan eğitimli ve kalifiye operatörlerimiz, teknisyenlerimiz ve mühendislerimiz ile Türkiye'deki lider üreticilerden biriyiz. Müşteriye sunduğumuz üründe kalite her zaman ön plandadır. Gerek yurt içine, gerekse Avustralya'dan Amerika'ya kadar dünyanın dört bir yanına distribütörler vasıtasıyla hizmet sunuyoruz" şeklinde konuştu.

Ar-Ge 'ye odaklandıklarını belirten Sarıkaya, ''Dünya hızla daha çevreci, daha verimli üretim teknolojilerine kayıyor.Dener Makine olarak 2010 yılında aldığımız kararla saç büküm ve kesim makinalarında yenilikçi teknolojiyi araştırmaya başladık.2012 yılı Haziran ayında Ar-ge çalışması tamamlanan yeni model büküm makinalarımızın test çalışmalarına başladık.2 yıllık yoğun test çalışmalarımız sonucunda 2014 Ekim ayında dünyanın en önemli sac işleme makinaları fuarında müşterilerimizin beğenisine sunduk.Ürünlerimiz kısa sürede Almanya, Güney Kore, Amerika, Malezya, Katar, Dubai, Güney Afrika, Polonya ve Macaristan gibi ülkelere ihraç edilmeye başlandı'' diye belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir