Dev satın almada karara 1 ay kaldı

THY'nin, Polonyalı hava yolu şirketi LOT'u satın alma çalışmalarında karar aşamasına gelindi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


İSTANBUL - Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Polonya'nın havayolu şirketi LOT Polish Airlines'ın satın alınması çalışmalarına ilişkin, "Bir ay içinde karar verme aşamasına geleceğimizi düşünüyorum. Önümüzdeki günlerde LOT'un üst düzey yöneticileri Türkiye'ye geliyor" dedi. Topçu, Miles&Smiles kredi kartının tanıtımının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Polonya'nın havayolu şirketi LOT'un satın alınmasına ilişkin soruya Topçu, şu anda bir tespit sürecinde olduklarını belirterek, "Biz Avrupa'da bir şirketi aldığımızda bizim pozisyonumuz ne olur? Avrupa Birliği'nin kriterleri var. Bu kriterleri nasıl yönetiriz?' diye çalışıyoruz. 'O şirket, kendi networkünde nasıl bir değer oluşturuyor? THY olarak bu şirketi aldığımızda nasıl bir değer ortaya koyacağız?' bunların incelemesini yapıyoruz" diye konuştu.

Topçu, henüz fiyat konusunda bir görüşme yapılmadığını ifade ederek, şunları kaydetti: "Bu görüşme, bizim yönetim kurulundan bir arkadaşımızın öncülüğünde bir heyet yapıyor. Bütün bilgiler toparlanmış, karşılıklı görüşmeler bitmiş durumda değil. Çalışmalar devam ediyor. Bir ay içinde karar verme aşamasına geleceğimizi düşünüyorum. Önümüzdeki günlerde LOT'un üst düzey yöneticileri Türkiye'ye geliyor. Görüşmede ve iletişimde sıkıntımız yok. Hukuki süreçte, Avrupa Birliği dışındaki bir ülkenin şirketi yönetmesi değerlendirilecek. Daha sonra 'THY'ye faydası var mı, yok mu?' karar verip yolumuza devam edeceğiz. Türk yönetim sistemini Avrupa'ya çıkarmak istiyoruz. Bir havayolu şirketi Türkler tarafından nasıl yönetilir bunu göstermek istiyoruz. Bunun bir örneği Türk Hava Yolları'dır. Biz bu yola çıkarken başarımız pozisyona düşmek istemiyoruz." Topçu, LOT'un dışında görüştükleri başka bir hava yolu şirketinin bulunmadığını söyledi.

Haliç Golden Horn

Bir gazetecinin, THY filosuna katılan yeni uçağa Altın Boynuz anlamına gelen "Haliç Golden Horn" isminin verilmesine ilişkin soruya da Topçu, "Daha önce iller yarışa giriyordu 'benim ismim verilmemiş' diye. İlçelerin isimlerini verirken de Türkiye'nin turistik yerlerinin isimlerini verdik. Şu anda İstanbul'un turizmine katkı yapan Haliç'in İngilizce ismi verildi. Biz, bunu turizme katkı olarak değerlendiriyoruz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir