Doğan, Rusya ile sanal ticarete giriyor

Yandex.market, Hepsiburada ile Türkiye menşeili ürünlerin satışı için anlaşma imzaladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kerim Ülker

Rusya'nın en büyük finans kuruluşu Sberbank ile arama motoru Yandex'in kurduğu ticaret platformu Yandex.market'in Türkiye ile ilk anlaşması Ziylan Grup ile olmuştu. 27 Ağustos'ta ilk kez gazeteniz Dünya'nın duyurduğu bu haberin ardından Yandex.market önemli bir anlaşma daha imzaladı. Bu kez Rus devi, Türkiye'nin en büyük ticaret platformlarından olan Doğan Ailesi'ne ait hepsiburada.com ile ortaklık yaptı. 

Hepsiburada ile Türkiye menşeili ürünlerin satışı için anlaşma imzaladı. Anlaşma ile Yandex.market, Türkiye menşeli ürünlerin satışını gerçekleştirecek. Rusya'nın saygın gazetelerinden Kommersant'ın yer verdiği bilgilere göre Rus müşteriler bu sayede Hepsiburada'da satılan farklı kategorilerdeki 5 milyondan fazla ürüne erişebilecek.

Aylık 21 milyon ziyaretçisi var

Buna göre Yandex.market kullanıcıları, Hepsiburada.com platformuna bağlanabilecek ve giysi, ayakkabı, aksesuar, ev tekstili ve çeşitli ev aletleri ile ev eşyaları satın alabilecek.
2001’de Doğan Grubu adına Hanzade Doğan Boyner tarafından kurulan Hepsiburada.com’u her ay 21 milyon kullanıcı ziyaret ediyor.
Türkiye'ye 2011’den beri faaliyette olan Yandex'in ülke Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini ise Doğan Holding'in eski yöneticilerinden Mehmet Ali Yalçındağ yapıyor.

İlk anlaşma Ziylan ile

Çin’in Alibaba’sı, ABD’nin Amazon’u olmak isteyen Yandex.market, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin eski başkanı Mehmet Büyükekşi’nin ortak olduğu Ziylan Grup'un Polaris, Flo, Kinetix, Lumberjack, Butigo, Sport in Street ve Dockers by Gerli adlı markaları var. Ziylan ile yapılan anlaşmayla da 20 binden fazla ayakkabı Rusya vitrinine çıkacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir