Doha Metrosu’nun kablosu Erenler'den

Ebion markası ile üretim ve ihracat yapan Erenler Kablo, Körfez bölgesinde portföyünü genişleterek Katar’da Doha metrosunun kablo siparişlerini aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Barış SEDEF

Üretiminin yarıya yakınını ihraç eden ve şimdiye kadar ağırlıklı olarak Avrupa pazarına çalışan Erenler Kablo, Ortadoğu pazarında da aktif olmak için yürüttüğü çalışmaların meyvelerin toplamaya başladı. Ebion markasıyla ihracat yapan Erenler Kablo, son olarak Katar'ın başkenti Doha metrosuna kablo tedarik etmek üzere anlaşma yaptı. Erenler Kablo Genel Müdürü Baki Yıldızaydın, Katar’da Doha Metrosu’nun altyapısı ile ilgili kablo siparişi aldıklarını, Avrupa’da ise Malta’nın altyapısına ilişkin birçok çalışmayı tamamladıklarını bildirdi.

Cirolarının içinde ihracatın payını artırmayı planladıklarını anlatan Yıldızaydın, 2017’yi grup olarak 200 milyon lira ile kapattıklarını söyledi. Bu rakamın 110 milyon liralık kısmının Ebion tarafından geldiğini anlatan Yıldızaydın, “Bu rakamın 90 milyon lirası da ihracattan elde edildi” şeklinde konuştu.

Proje bazlı nitelikli ürünler

Nitelikli projeler ve katma değeri üretimlerle kâr marjını yükseltmeyi hedeflediklerini anlatan Yıldızaydın, Dubai’de bir petro-kimya firması için 70 derece sıcaklığa ve kemirgenlere karşı dayanabilecek kablo yaptıklarını, Rusya’da da bir doğalgaz firmasına eksi 40 dereceye kadar dayanabilen özel kablolar ürettiklerini söyledi. Ayrıca Çekya’da dünya markası bir otomasyon ve şalt firmasının kurulumunu yaptığı çimento fabrikası için manyetik alanlardan etkilenmeyen özel zırhlı kablolar yaptıklarını kaydeden Yıldızaydın, “Ürün çeşitliliğini ve niteliğini artırarak yeni projelerle pazar ağımızı çeşitlendirmeyi planlıyoruz” dedi. Yıldızaydın, ülkelerin ve kullanıcıların isteklerine göre kablolarla ilgili dizayn ve üretim sürecine ilişkin çalışmaların devam ettiğini böylece piyasa bilinirliklerini de artıracaklarını ifade etti.

Alev altında 180 dakika

Toplu yaşam alanlarında kablo yanması sonucunda ortaya çıkan zehirli gaz salımını önlemek için halogen free özellikli kabloların ön plana çıktığını belirten Yıldızaydın, “Alev altında 180 dakikaya kadar dayanabilen kablolarla ilgili imalat süreçlerini geliştirerek devam ediyoruz. Biz PVC ürünlerden çıkarak katma değeri yüksek ve alev altında bile enerji üretimini yapan kabloları üretmeye başladık” şeklinde konuştu. Ebion olarak izoleli, halojensiz ve alev iletmeyen kablolar geliştirdiklerinin altını çizen Yıldızaydın, mevcut ürünün kısa devre sıcaklığının maksimum 250 derece olduğunu bildirdi. Yıldızaydın, okullar, oteller, tüneller, yüksek binalar, enerji santralleri, bilgi işlem merkezleri ve iş yoğunluğunun fazla olduğu sahalarda bu kabloların kullanıldığını ifade ederek, ayrıca kablonun 90 dereceye kadar çalışma kapasitesine sahip olduğunu anlattı.

Bu konularda ilginizi çekebilir