Dosso Dossi'den 50 milyon dolarlık ciro

Dossi Dossi 1 milyon ürün satışı yaparak 50 milyon dolarlık ciro elde etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, Dosso Dossi Fashion Show'un yirmincisinde her türlü olumsuzluğa rağmen bugüne kadar 1 milyon ürün satışı yaparak 50 milyon dolarlık cirolarını koruduklarını söyledi. 

Antalya'da 16 Aralık'ta başlayıp 21 Aralık'ta sona erecek Dosso Dossi Fashion Show, 150'ye yakın yerli üretici ile 32 ülkeden 5 bin alıcıyı buluşturdu. 

Eraslan, Dosso Dossi Fashion Show'a ilişkin düzenlenen basın toplantısında, hazır giyimde 2015 yılı yaklaşık 2 milyar dolarlık ihracat kaybıyla kapatılırken elde ettikleri başarının çok daha anlamlı olduğunu kaydetti. 

En önemli ihracat pazarları arasında yer alan Rusya, Ukrayna ve diğer bölge ülkelerinin paralarının son bir yılda yüzde 100'e varan oranlarda değer kaybettiğini anımsatan Eraslan, herkes tasarrufa yönelip bütçelerini kısarken kendilerinin tamamen öz kaynaklarından 3 milyon dolar ayırarak uluslararası tanıtım atağı başlattıklarını, bu kapsamda yaklaşık 350 milyon kişiye ulaştıklarını dile getirdi.  

Gelen yabancılardan 15 bin dolarlık alım şartını kaldırdıklarına işaret eden Eraslan, sözlerine şöyle devam etti: 

"Tam ektiklerimizin meyvelerini toplayacakken, yani rekor katılımcı ile ciro rekoru kırmaya hazırlanırken, uçak krizi patladı. Fuara üç hafta kala çıkan krize rağmen, 10 yıl boyunca aramızda çok özel bir bağ oluşturduğumuz Rus dostlarımızın büyük bölümü Antalya'ya geldi. Gösterdikleri ahde vefa için kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Katılımcılarımızla el ele büyüttüğümüz Dosso Dossi Fashion Show'un yirmincisinde her türlü olumsuzluğa rağmen bugüne kadar 1 milyon ürün satışı yaparak 50 milyon dolarlık ciromuzu koruduk. Krizin boyutu ortadayken ve en önemli alıcılarını Rusların oluşturduğu bir fuarda ciroyu korumanın bile ne kadar büyük bir başarı olduğunu takdir edeceğinizi sanıyorum. Diğer taraftan fuar nedeniyle Antalya'da oluşturduğumuz 10 bin kişilik insan trafiğiyle ülke turizmimize de büyük bir moral motivasyon sağladığımızı düşünüyorum." 

'Rus alıcılara özel iade garantisi'

Eraslan, 150 civarında yerli firmanın Dosso Dossi Fashion Show için üretim yaptığını söyledi. 

Yaklaşık 30 bin kişiye geçici istihdam imkanı oluşturduklarının altını çizen Eraslan, küresel belirsizliklerin tüm risklerini üstlenerek hem üretici hem de alıcı için garantörlük yaptıklarını kaydetti. 

İstanbul İkitelli'deki lojistik üslerinden 32 ülkede 200'ün üzerinde şehre ürün sevk ettiklerini aktaran Eraslan, siparişleri en geç 45 gün içinde alıcıya ulaştırdıklarını, ilk kez bu fuarda Rus alıcılara özel iade garantisi verdiklerini dile getirdi. 

Eraslan, eğer bir müşteri aldığı ürünü Rusya'ya sokamazsa malı iade edebileceğini, kendilerinin de müşteriye parasını göndereceğini aktararak, "Dosso Dossi Fashion Show'un bugünlere gelmesinde büyük katkısı olan Rus dostlarımızla el ele verip bu sıkıntılı dönemi de en az hasarla atlatacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu. 

Rusları fuara getirebilmek için kişiye özel davet videoları bile hazırladıklarını anlatan Eraslan, Rusya'da işleri toparlamak için bir çok şey yaptıklarını, bu ülkeden gelecek müşterilerine farklı ülkelerden ve şehirlerden uçuş bile sağladıklarını ifade etti. 

Eraslan, tüm müşterilerinin yüzde 35'ini Rusların oluşturduğunu, son olaylardan sonra Rus müşteri kayıplarının yüzde 20 civarında olduğunu aktararak, attıkları adımlar sayesinde kaybın sınırlı olmasını sağladıklarının altını çizdi.