DowAksa, c-m-p'nin %50'sini satın aldı

DowAksa, Alman prepreg üreticisi c-m-p'nin yüzde 50 hissesini satın aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dow Chemical Company ve Aksa Akrilik Kimya San A.Ş'nin ortak girişimi DowAksa, Alman prepreg üreticisi c-m-p'nin yüzde 50 hissesini satın aldı. DowAksa bu satın alma ile başta otomotiv olmak üzere endüstriyel uygulamalar için katma değeri yüksek, karbon elyaf bazlı ürün üretimini artırmayı, amaçlıyor.

Yeni ortaklık ile dünyanın sayılı özel prepreg üreticilerinden c-m-p, farklı sektörlerden müşterileri için gereken yüksek hacimli ve uzun vadeli ürün tedariğini garanti altına alırken, günlük operasyonlarına da bağımsız olarak devam edebilecek. DowAksa ise karbon elyaf üretiminin bir adım ötesine geçerek prepreg (reçine emdirilmiş kompozit kumaş) üretimine girerek,   otomotiv, enerji, inşaat ve spor ekipmanları sektörlerine yönelik katma değerli ürün portfolyosunu genişletecek.  

DowAksa CEO'su Kostas Katsoglou, "c-m-p, yenilikçi ürün çözümleri ile birçok downstream uygulamasına karbon elyaf bazlı kompozit malzemeleri dahil etmek için ihtiyaç duyduğumuz dünya standartlarında güçlü ortaktır" diyerek şöyle devam etti, "Bu ortaklık, yüksek hacimli uygulamaların doğurduğu ihtiyaçlara cevap vermek için gerekli uzmanlığa sahip iki girişimci ortağı bir araya getiriyor. DowAksa ve c-m-p birlikte, ABD'li ve Avrupalı otomotiv müşterileri ve diğer pazar segmentlerinden dünya çapında ortaklarla ileri kompozit geliştirme faaliyetlerini hızlandırabilecektir." 

Dowaksa'nın Türkiye'deki satış ve ihracatı da artacak

Ortaklık aynı zamanda DowAksa'nın Türkiye'de kompozit ürün üreticisi olarak büyümesini ve iç pazarı genişleterek ileri malzeme teknolojisi ile üretilmiş ürünlerin satış ve ihracatını artırmasına da olanak verecek. 

Karbon elyafın iç pazarda tüketiminin artması için ileri malzeme teknolojilerine hizmet veren kompozit sektörünün Türkiye'de gelişmesi gerektiğine değinen DowAksa Genel Müdürü Mithat Okay "Biz DowAksa olarak karbon elyafla, üretim zincirindeki başarılması ve tedariğinin garanti altına alınması gereken en önemli ilk halkayı Yalova'daki fabrikamızda oluşturduk. Bu ortaklık ile birlikte c-m-p'nin Heinsberg, Almanya'da bulunan tesislerinde geliştirdiğimiz ürünleri Yalova'da devreye alacağımız hattımızda da üreterek global müşterilerimize sunacağız" dedi. 

c-m-p'nin eş kurucusu ve gelecekteki CEO'su Rolf Dothagen ise "Karbon elyaf sektöründeki uzun yıllara dayanan kişisel deneyimlerimizi bir araya getirerek kurduğumuz c-m-p için vizyoner bir ortak arıyorduk. DowAksa, global hedefleri, geniş hizmet ağı ve bir karbon elyaf üreticisi olarak güçlü konumu ile bizim için ideal bir ortaktı. Bu ortaklığı sonuca ulaştırmaktan heyecan duyuyor ve DowAksa ile elde edeceğimiz başarının sektörde büyümemizi sağlayacağına inanıyoruz" dedi. 

Mevcut şirket sahipleri ve şirket yönetiminin görevde kalacağının altını çizen Dothagen "Bu ortaklık, mevcut tedarik zincirimizi sağlamlaştırırken, en büyük ölçekteki endüstriyel uygulamalarda ve havacılık uygulamalarında dahi, müşterilerimize özel teklifler sunabilmemizi sağlayacak" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir