DÜNYA Ailesi, yeni dönemde sürdürülebilirliğe odaklanacak

DÜNYA’nın gelenekselleşen Bölgeler Toplantısı’nın 30’uncusu Four Points By Sheraton İzmir’de gerçekleştirildi. DÜNYA Yönetim Kurulu Başkanı Didem Demirkent başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Türkiye’nin dört bir yanındaki bölge temsilcileri katıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DÜNYA Gazetesi’nin geleneksel hale getirdiği “Bölgeler Toplantısı” nın 30’uncusu İzmir’de gerçekleştirildi.

DÜNYA Yönetim Kurulu Başkanı Didem Demirkent Başkanlığı’ndaki toplantıya, Yönetim Kurulu Üyeleri Hülya Koç ve Burcu Kösem, DÜNYA Başyazarı Osman Saffet Arolat, DÜNYA Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, DÜNYA Reklam Müdürü Şengül Akyıldız, DÜNYA Bölgeler Koordinatörü Sait Ravanoğlu, birim müdürleri ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen bölge temsilcileri katıldı.

Yeni dönemde DÜNYA, sürdürülebilir bir gelişme için haber kalitesini artırmaya odaklanacak.

Demirkent: Alanımızda tekiz

Bölge toplantılarının 30. yılı olması nedeniyle farklı bir toplantı planladıklarını dile getiren DÜNYA Yönetim Kurulu Başkanı Didem Demirkent, “Yeni fikirler bulup nasıl yürüyeceğimize karar verelim. Tek düsturumuz çalışmak. Nezih Bey’in vefatından sonra ‘bir tek gayem var, burası kurum olsun’ demiştim. Bunu gerçekleştirdik. Marka haline gelmişiz. Bizi bizden daha iyi tanıyan okurumuz var. Hatta abonemiz olmayan insanlar bile markamıza güveniyor. Artık bir ivme daha kazanıp kurumsallaşmayı güçlendirmemiz lazım. Herkesin gıpta ettiği kurumumuzu her cephede daha ileriye taşımamız lazım. Biz alanımızda tekiz. Bunun avantajlarında tekiz” açıklamalarını yaptı.

Arolat: Her şeye rağmen yürüdük

Sözlerine “Bu toplantıların 25’inde bulundum” diyerek başlayan DÜNYA Gazetesi Başyazarı Osman Arolat, şunları kaydetti: “Türkiye ekonomisinin çok kötü olduğu dönemler geçirdik. Ama her şeye rağmen yürüdük. Bu toplantıları gelenekselleştirdik. Bu bizim ciddi bir kurum olduğumuzu gösteriyor. Kurum olmanın gereği olarak; sorumluluğumuzu bilmek ile yeni ve yaratıcı olmamızı sağlamamız gerekiyor. Birçok rakibi de yok ettik.”

Güldağ: Sürdürülebilirlik kalite artırarak mümkün

DÜNYA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, “Saygınlık bakımından iyi bir yerde olduğumuzu görüyorum. Saygınlığı artırmanın zor olduğu bir dönemde bunu sağlamamızda büyük payı olan bölge temsilcilerimize teşekkür ediyorum. Bu süreçte prestijimiz arttığı gibi, daha görünür hale geldik. Tarafsızlığımız ve bağımsızlığımız bunda en önemli etken oldu. Nezih Demirkent’in koyduğu ilkeler çerçevesinde yürümemiz bunu sağladı” şeklinde konuştu.

Güldağ, gazetecilikten gelen yazarların bu prestiji sağlamada önemi olduğunu anlatarak, şunları dile getirdi: “Gerçek ve inandırıcı olmak konusunda çıtayı yükseltmek için yazı işleri tarafından kendimize ders çıkartıyorum. Gerçeğiz, inandırıcıyız, saygı duyuluyor bize. Ama bir şey daha yapmak durumundayız, ilginç olma zorunluluğumuz var. Okurun daha fazla ilgisini çekmemiz lazım. Ekonomi gazeteciliği yapıyoruz. Dar bir patikada yürüyoruz. Okurun ilgisini çekmemiz daha zor. Önemli olanı ilginç kılacak adımları atmamız lazım. Sürdürülebilir bir gelişme ancak; gazetecilik kalitesini artırmakla mümkün. Bölgelerimizden daha fazla esinlendirici hikayeyi sayfalarımıza ve Türkiye kamuoyunun gündemine taşımayı hedefliyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir