Dünya markaları Beymen'e girmek için yarışıyor

Beymen Genel Müdürü Elif Çapçı, "2012, Beymen’in başarı hanesine altın harflerle geçti" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Beymen Genel Müdürü Elif Çapçı, dünyada lüks perakendenin en iyilerinden biri olarak gösterilen Beymen'in 2012’deki büyümesiyle Türkiye’deki liderliğini sürdürdüğünü belirterek, "2012, Beymen’in başarı hanesine altın harflerle geçti. 2012 yılı Beymen’in Türkiye lüks perakende sektöründeki tartışmasız liderliğini bir kez daha perçinlediği, tüm perakende sektörü genelinde aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çektiği bir yıl oldu" dedi. Elif Çapçı, 2013 yılına da çok iyi bir başlangıç yaptıklarını, geçen yılın aynı dönemine göre satışlarda yüzde 32'lik bir artış olduğunu ifade ederek, bu yıl yurtdışı satışlar ve Beymen Club da dahil Beymen'in 600 milyon TL düzeyinde bir ciro hedeflediğini söyledi. 
 
Beymen’in 2012 yılını değerlendirmek ve 2013 hedefleri hakkında bilgi vermek üzere bir basın toplantısı düzenleyen Genel Müdür Elif Çapçı, Beymen'in toplam cirosunun 2012 yılında yüzde 30 büyüdüğünü ve mağaza sayısının da 65’e ulaştığını belirtirken, Beymen 2010 yılından bu yana son üç yıldır, şirket mağazalarında yıllık bazda yüzde 30’u aşan bir büyüme grafiğini yakaladığına dikkat çekti. Çapçı "Beymen’in elde ettiği başarılar; bünyesinde bulunan ve pek çoğu Beymen’e exclusive olan 400’ü aşkın markayla olan işbirliğini her geçen gün güçlendirirken, bir yandan da Beymen’de temsil edilmek için yeni markalardan talepler getirdi. Bugün Beymen, dünya markaları için satış noktası portföylerindeki kredibilitesi en yüksek referanslardan biri ve dünya lüks “department store”ları arasında da ilk 5’te gösteriliyor.Dünya lüks sektöründe başta İstanbul olmak üzere, Türkiye’nin giderek artan önemi, Beymen’i lüks markaların Türkiye pazarındaki tartışılmaz stratejik ortağı konumuna getirdi" dedi. 
 
Beymen’in 2012 yılında en hızlı büyüyen formatının yüzde 60’lık ciro büyümesi ile Beymen Club olduğunu açıklayan Elif Çapçı, 2012 yılında Beymen Club mağaza sayısının 35’e ulaştığını ve coğrafi olarak mağaza yaygınlığında da önemli bir gelişme sağlandığını kaydetti. Çapçı, internet bazlı satışlarda da önemli bir artış yaşandığını ifade ederek, "2012 yılında en hızlı büyüyen satış kanalı yüzde 200 trafik artışı ve yüzde 250 ciro artışı ile Beymen.com oldu. Beymen.com 2012 sonu itibarıyla ayda 1 milyonu aşan, her geçen ay hızla büyüyen bir ciro yapısıyla Beymen mağazaları arasında 8. sıraya yerleşti. Beymen.com ile birlikte Türkiye’de Beymen’den alışveriş yapmayan tek bir şehir dahi kalmadı. Bununla birlikte takipçi sayısı 4 milyona yaklaşan kardeş şirket Morhipo üzerinden de Beymen ürünleri müşterileriyle buluşmaya devam ediyor" dedi. 
 
 
Çapçı, Türkiye'nin ve özellikle de İstanbul'un yabancılar için giderek önemli bir alışveriş merkezi haline geldiğini vurgulayarak, "2012’de turistlere yapılan satış, yüzde 40’lık rekor bir büyüme gerçekleştirdi. Turist segmenti 2012 yılında Beymen şirket mağazalarındaki toplam cironun yüzde 10’dan biraz fazlasına ulaştı. İstinyepark ve Nişantaşı bölgelerinde cironun yaklaşık yüzde 20’si, monobrand butiklerde ise yüzde 30’dan fazlası turist alışverişlerinden sağlandı. 2013'te turistlerden elde edilen ciromuzun yüzde 50’ye yakın büyüyerek 55 milyon TL'ye ulaşmasını bekliyoruz" açıklamasında bulundu. 
 
Dünya markaları Beymen'e girmeye çalışıyor
 
Beymen mağazalarının satış verimliliği açısından 2012 yılında zirve yaptığını belirten Çapçı, "Hedeflenen metrekarede 2012'de 10 bin Euro'luk satış hedefine ulaştık, hatta bu hedefi de aştık. Ürün gruplarında her geçen gün büyüyen ve toplamdaki payı yüzde 25'e yaklaşan, “ulaşılabilir lüks” diye tabir edilen daha düşük fiyat aralığındaki markalı ürünler, en hızlı büyüyen kategoriler arasındaydı. Aksesuvar, hediyelik gibi trafik yaratan bu stratejik kategorilerde yüzde 100’ü aşan bir büyüme sağladık. Bununla birlikte aynı mağazaların trafik sayılarında da önemli büyümeler elde ettik" dedi. Dünyanın en önemli markalarının Beymen mağazalarında yer almak için yarış halinde olduklarını ifade eden Elif Çapçı, "Beymen’in kendi markaları olan Beymen Collection ve Academia koleksiyonları için çok önemli bir atılım yılı oldu. Bu koleksiyonlara giderek artan ilgi, yurtdışında faaliyet gösteren lüks department storeların da dikkatini çekti. Öyle ki ilerleyen sezonlarda Beymen koleksiyonlarının yurtdışında önde gelen mağazalarda beğeniye sunacağız. Beymen ürünlerini artık Avrupa'da ve ABD'de önemli noktalarda görebileceğiz. Öte yandan Nisan 2012’de açtığımız Erbil Beymen, Kahire Beymen’in ardından, Beymen’in bölgesel bir güç olma yolunda attığı ikinci önemli adım oldu. Erbil Beymen kısa zamanda hedeflenen müşteri kitlesinin gözdesi olarak, Erbil sosyal yaşamının odak noktalarından biri haline geldi" diye konuştu. 
 
2013 yatırım yılı olacak
 
Beymen 2013 ilkbahar/yaz sezonuna iyi bir başlangıç yaptığını ve 2012'nin aynı döneminin yüzde 32 üzerinde gittiklerini belirten Çapçı, bunun hem perakende sektörü hem de ekonomi açısından da iyi bir gösterge olduğunu söyledi. Beymen’in 2013 yılında yapacağı toplam yatırım miktarının 35 milyon dolar olacağını açıklayan Çapçı, bu yatırımlar çerçevesinde 2013 yaz sonunda kapılarını açacak Zorlu Center’daki 9 bin 500 metrekarelik Beymen mağazasının Türkiye’nin ve bölgenin hazır giyim-moda alanındaki en büyük mağazası olacağını ifade etti. Çapçı,Beymen’in Zorlu Center mağazasının ilk yıl için planlanan ciro hacminin 100 milyon TL olduğunu, mağaza açılışının 2013'ün son dönemlerde gerçekleşecek olması nedeniyle gerçek satış performansının ağırlıkla 2014 yılında kendini göstereceğini hatırlatarak konuşmasına şöyle devam etti: 
"Beymen, 2013 yılında butik yatırımlarına hız verecek. Önümüzdeki aylarda İstinye Park’ta açılacak Brunello Cucinelli mağazasını takiben, Zorlu Center ile birlikte Valentino, Yves SaintLaurent, Stella McCartney, Pucci, Céline, Chloé, Tory Burch gibi yeni butikler Türkiye pazarına giriş yapacak. Beymen’in en önemli markaları arasında yer alan ve İstinye Park’ta butikleri bulunan Dior ve Dolce Gabbana’nın yeni butikleri de 2013 yılında açılacak." 
 
500 kişi işe alınacak
 
2013 yılında yeni Beymen Club mağaza açılışlarının aynı hızıyla devam edeceğini ve 2013 yılının ilk yeni Beymen Club mağazasının yakın bir zaman içinde Kanyon AVM’de açılacağını söyleyen Elif Çapçı, Beymen Club’ın 2012 yılında gerçekleştirdiği yüzde 60’lık büyümenin 2013 yılında da tekrarlayacaklarını belirtti. Elif Çapçı, hedefler ve yeni projelerle ilgili olarak şu bilgileri verdi: 
"Ocak başında tamamen yenilerek metrekaresi iki kat büyüyen Ankara Armada Beymen Mart başında hizmete girecek 2 bin metrekarelik Aqua Florya Beymen, yaz aylarında Bodrum’da açmak üzere çalışmaları devam eden Beymen Resort Store, 2013’ün diğer önemli projeleri arasında yer alacak. Beymen’in 2013 yılı sonunda mağaza sayısı 79’a, net satış alanı ise yüzde 30 artarak, 45 bin metrekareye ulaşacak. Başta Zorlu Center olmak üzere yeni yatırımların pek çoğu yılın ikinci yarısında devreye gireceği için, yeni yatırımların getireceği ciro büyümesini 2013 yılından ziyade 2014 yılında göreceğiz. 2013 yılında e-ticaret cirosunun 20 milyonu aşmasını bekliyoruz. 2012 yılında başlayan işe alımlar, 2013 yılında hayata geçecek yeni projelerle birlikte devam edecek. Bu yıl Beymen ailesine 500 yeni Beymen’linin daha katılmasını planlıyoruz."
 
 
 
 
 
 
Bu konularda ilginizi çekebilir