Dünyanın en büyük asfalt tankeri denize indirildi

RMK Marine, dünyanın en büyük asfalt tankerini denize indirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - RMK Marine tarafından inşa edilen ve dünyanın en büyük iki asfalt tankerinden ilki olan 'T. ESRA' denize indirildi.

RMK Marine'den yapılan açıklamaya göre, Koç Holding'in ticari ve askeri gemi ile süperyat sektöründe faaliyet gösteren şirketi RMK Marine'in inşa ettiği "tekne yapısından bağımsız kargo tanklarına sahip, dünyada üretilen en büyük asfalt tankeri" unvanını taşıyan iki tankerden ilki olan T. ESRA, denize indirildi. RMK Marine'in Tuzla'daki tersanesinde düzenlenen törene Koç Holding, RMK Marine ve Ditaş'ın üst düzey yöneticileri katıldı.

Koç Holding şirketlerinden RMK Marine'in Ditaş için ürettiği 19,000 DWT'luk iki adet asfalt tankerinden ilki T. ESRA, diğeri T. AYLİN adını taşıyor. Gemiler 12 tankta, 18 bin metreküp petrol ürünleri ve 250 derece sıcaklıkta asfalt yüklerini taşıyabiliyor. 156,5 metre boyundaki T. ESRA ve T. AYLİN, tek uskurlu sevk sistemine sahip olup güçlerini iki zamanlı 5600 kW makineden alıyor.

RMK Marine Genel Müdürü Can Öztürk, gemi indirme töreninde yaptığı konuşmada, T. ESRA ve T. AYLİN gemilerinin, tekne yapısından bağımsız kargo tankları ile dünyada üretilmiş en büyük asfalt tankerleri olduğunu vurgulayarak, bundan RMK Marine olarak gurur duyduklarını belirtti.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir