E-imza tedarikçisi E-GÜVEN 2 yılda kârını üç katladı

E-dönüşüm alanında faaliyet gösteren şirketlerin e-imza tedarikçisi olarak hizmet veren E-GÜVEN, kurulduğu günden bugüne yüzde 900 ciro artışı elde etti. Şirket, kârını ise son 2 yılda 3 kat artırdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SELENAY YAĞCI - İSTANBUL

E-dönüşüm sürecinde e-devlet, e-şirket, e-fatura, kayıtlı elektronik posta gibi pek çok projenin platformlarında işlem yapabilmek üzere birey ve kurumların ihtiyaç duyduğu e-imzayı üreten E-GÜVEN, ayda ortalama 7 milyon doğrulama ve 550 bin imzalama işlemi yapıyor. Kurulduğu günden bugüne yüzde 900 ciro artışı elde eden E-GÜVEN, kârını ise son 2 yılda 3 kat artırdı. Alanında uzman 65 kişilik çalışan kadrosu bulunan şirket, Türkiye elektronik imza pazarında özel sektöre hizmet veren şirketler arasında yüzde 70 pazar payına sahip. Türkiye’nin ilk mobil imza hizmet sağlayıcısı ve e-dönüşüm alanında faaliyet gösteren şirketlerin e-imza tedarikçisi olarak hizmet verdiklerini belirten E-GÜVEN Genel Müdürü Can Orhun, sektördeki mobil imza sertifikalarının ise yüzde 100’üne yakınının üreticisi olduklarını vurguladı. 2013 yılı sonuna kadar e-dönüşüm projeleri beklenen düzeyde olmadığını dile getiren Orhun, 2014 yılının e-dönüşüme ilişkin kamu projelerinin de artması ile oldukça hareketli bir yıl olduğunu kaydetti. Bugün BTK’nın verdiği rakamlarla 2014’ün sonuna kadar 1 milyon 647 tane elektronik sertifika üretildiğini bildiren Orhun, şunları ekledi: “Yeşil BT kavramının gün geçtikçe kurumlarda üst sıralardaki gündem maddesi olarak konuşulması e-imza, mobil imza ve kağıtsız ofis çözümlerimiz konusunda kendimizi daha etkin şekilde ifade etmemize, projeleri daha hızlı hayata geçirmemize neden oldu.” 2015’in ilk çeyreğine kadar 1 milyon 700 binden fazla elektronik sertifika üretildiğini kaydeden Orhun, “Son 2 yıl içinde farkındalığın artması ve özel sektörün de e-dönüşüm projelerine yönelik yatırımları önemli bir ivmelenmeye yol açtı. Bu ilgi 2015’e de yansıdı. Sektöre giren yeni oyuncular ile rekabet arttı ve bu da sektörün büyümesini beraberinde getirdi”diye konuştu.

Tasdix üyesi ilk 3 ayda %90 arttı 

E-GÜVEN’nin 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu kapsamında fikri mülkiyet haklarını koruma hizmeti Tasdix, 10 bine yakın üye sayısına ve 20 bine yakın işlem adedine ulaştı. Senaryodan besteye, fotoğraftan şiire, grafik çiziminden yazılım koduna tüm eser- Genç sanatçıları üretmeye teşvik edecek leri dijital ortamda koruma imkanı sunan Tasdix’in kullanıcı sayısı 2015 yılının ilk 3 ayında, 2014 yılının ilk 3 ayına göre yüzde 90 arttı. Bilgisayar ortamındaki verilerin elektronik olarak damgalandığı zamanı ve o tarihten itibaren üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadığını gösteren zaman damgası Tasdix, herhangi bir uyuşmazlık durumunda hukuki geçerliliğe sahip bir delil olarak kullanılabiliyor. Tasdix’i en çok santaçılar ve yazarların kullanıdığını söyleyen Orhun, “Tasdix’in le 2013 ve 2014 yıllarında ciromuzda çok önemli bir artış yakaladığımızı söyleyebiliriz” dedi.

Genç sanatçıları üretmeye teşvik edecek

Tasdix üyelerinin eserlerini noterde resmi olarak onaylatma masrafl arı da 50’de birine düşürdüğünü kaydeden Orhun, şunları ekledi: “Tasdix’lenen her eser için 1 kontör harcanıyor. Bu 1 kontör 5 TL’ye geliyor. 500 sayfalık metin belgesi de, 1 GB’lik görüntü belgesini de 5 TL’ye güvenceye alabiliyorsunuz. Bu avantajlı fi yatlamayı, özellikle genç sanatçıları üretmeye ve paylaşmaya teşvik etmek istediğimiz için tercih ediyoruz. Tasdix, daha çok sosyal sorumluluk alanımız.”

Bu konularda ilginizi çekebilir