E-Kent girişimci firmalara destek verecek

E-Kent, TÜBİTAK’ın 2012 yılından beri sürdürdüğü 1512 - B Girişimcilik Aşamalı Destek Programı’na ortak olan 11 firmadan biri oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Elektronik ücret toplama sistemleri kuruluşlarından E-Kent, TÜBİTAK’ın 1512-B Girişimcilik Aşamalı Destek Programı’nda iş fikri olan girişimcilere destek verecek firmalardan biri oldu. 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, programa ortak olan firmaları yaptığı basın toplantısında duyurdu.

İşte o firmalar:

1512-B Programı’na ortak olan 11 "büyük firmanın" bulunduğunu anlatan Işık, bunların Avea, Borusan, COMODO Yazılım, E-Kent Teknoloji ve Ödeme Sistemleri, General Elektrik, Intel, Kale Seramik, Kordsa, TOFAŞ, Türk Ekonomi Bankası ve Türk Telekomünikasyon olduğunu söyledi.

Girişimci başına 10.000 lira sermaye desteği verecek

E-Kent program kapsamında en az 3 girişimciye, girişimci başına 10.000 TL, toplamda da 30.000 TL çekirdek sermaye desteği verecek. Bunun yanı sıra yine en az 3 girişimciye, ofis alanı ya da 12 ay boyunca aylık 500 TL kira yardımı, ayda 1 gün teknik uzman personel desteği ile ayda 1 tam gün iş geliştirme desteğinde de bulunacak.

E-Kent Genel Müdürü Nabi Temuçin, böyle bir projede yer almalarından duydukları memnuniyeti belirterek  “Sektöründe öncü bir kuruluş olarak, teknolojiye, inovasyona ve girişimciliğe verdiğimiz önemi TÜBİTAK gibi bir kurumun projesi ile bir kez daha hayata geçiriyoruz. E-Kent olarak akıllı şehir, akıllı ödeme ve akıllı ulaşım konu başlıklarında bir çok girişimcinin projesine eş zamanlı destek de veriyoruz. Bu konu başlıkları ile uğraşan girişimciler kapımızı rahatlıkla çalabilir” dedi.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir