Ecole İstanbul, KOBİ’lere kurumsal kimlik kazandırmayı hedefliyor

Kurumsal eğitimler, yönetim danışmanlığı ve KOBİ Koçluğu temel alanlarında faaliyet gösteren, Ecole İstanbul Profesyonel Bilgi Hizmetleri, KOBİ'leri dönüştürme amacıyla hizmet veriyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DUYGU DAŞDAN - İSTANBUL 

Kurumsal eğitimler, yönetim danışmanlığı ve KOBİ Koçluğu temel alanlarında faaliyet gösteren, Ecole İstanbul Profesyonel Bilgi Hizmetleri, KOBİ'leri dönüştürme amacıyla hizmet veriyor. “Profesyonel Bilgi Hizmetleri” başlığı altında hizmet verdiklerini aktaran Ecole İstanbul Profesyonel Bilgi Hizmetleri kurucusu Yard. Doç. Dr. Cüneyt Dirican, “Gelişen teknolojiler ve değişen müşteri ihtiyaçları doğrultusunda eğitim sektöründe ve KOBİ’lerde kurumsal bir dönüşüm ihtiyacı olduğunu tespit ettik ve Fransızca karşılığı “école” olan okul kelimesiyle İstanbul’u da bu ihtiyaçlara bir çözüm olması amacıyla bir araya getirdik” dedi.

“Kendimiz de özel girişim olarak yola çıkan bir KOBİ’yiz”

Uzun zamandır Türkiye’deki esnaf, mikro ve küçük işletmeler ile çiftçiler dâhil KOBİ’lerle eğitim ve koçluk çalışmalarında sıkça bir araya geldiklerini söyleyen Cüneyt Dirican, “Ben ve bazı arkadaşlarım KOBİ Bankacısı olarak çalıştık. Şube, departman ve mağaza müdürlüğü yaparak personeli ve rakamları yönetme konusunda deneyimler kazandık. Hepsinden önemlisi, kendimiz de özel girişim olarak yola çıkan bir KOBİ’yiz” dedi. Bu kapsamda, yılların birikimini özetleyen Dirican, Türkiye’de finansal okuryazarlık oranının düşüklüğünün, küçük işletmelerde finansal yönetimde kendini net bir şekilde gösterdiğini söyledi. 

Birçok KOBİ’nin birinci sınıf tüccar olarak bilanço, gelir tablosu ve mizan gibi yasal defterlerinin performansını yani işletmenin mali analiz teknikleriyle, gelişimini takip etmediklerine değinen Cüneyt Dirican, “Birçok küçük işletme hala bankacılık sistemiyle ve finansal ürünlerle tanışmamış durumda. Bu yüzden verilecek alt lisanslarla konvansiyonel bankalarda ve leasing gibi finansal kuruluşlarda faizsiz bankacılık çözümlerine çok ihtiyaç var. Dış ticaretin finansmanı noktasında da bilgilendirilme ve eğitim desteği çok önemli" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir