Eczacıbaşı yönetimine iki yeni isim

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu'nda Prof. Dr. Öztin Akgüç ve Oktay Tulpar görevlerinden ayrılırken, bu görevlere Cansen Başaran Symes ve Saffet Karpat atandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu'na iki yeni isim katıldı.

Holding'in 13 Mayıs 2014 Salı günü yapılan Genel Kurul toplantısında, Prof. Dr. Öztin Akgüç ve Oktay Tulpar görevlerinden ayrılırken, Cansen Başaran Symes ve Saffet Karpat, Yönetim Kurulu'nun yeni üyeleri oldu. Genel Kurul sonunda, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Bülent Eczacıbaşı, Faruk Eczacıbaşı, Sezgin Bayraktar, Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, Prof. Dr. M. Fadlullah Cerrahoğlu, Prof. Dr. Ant Bozkaya, Cansen Başaran-Symes, Saffet Karpat.

Cansen Başaran-Symes

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 1981 yılında Türkiye’de faaliyetlerine başlayan Pricewaterhouse'un (PW) kuruluş aşamasında şirkete katılıp 2013 yılının nisan ayına kadar PwC Kopenhag, Londra ve İstanbul ofislerinde çeşitli kademelerde görev üstlenen Cansen Başaran-Symes, PwC Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi ve PwC Eurofirm Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Mart 2014 tarihi itibariyle Allianz Sigorta A.Ş. ve Allianz Hayat ve Emeklilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine atandı. Cansen Başaran-Symes aynı zamanda TÜSİAD ve Endeavor Etkin Girişimci Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi.

World Economic Forum (Dünya Ekonomi Forumu) tarafından 2000 yılında "Global Leaders for Tomorrow" (Geleceğin Global Liderleri) unvanını alan Cansen Başaran-Symes, 2000 yılında gazeteniz DÜNYA tarafından "Yılın En Başarılı İş Kadını" ödülüne ve 2006 yılında Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği'nin "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" etkinlikleri kapsamında çağdaş Türkiye'nin başarılı Türk kadınlarından biri olarak üstün hizmet ödülüne layık görüldü.

Saffet Karpat

1981 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden, 1983 yılında da Lozan Üniversitesi MBA'den mezun olan Saffet Karpat, P&G İsviçre'de Finans ve Muhasebe departmanında başladığı kariyerini çeşitli görevlerle Cenevre, İstanbul, Roma, Kahire, Brüksel ve Cenevre'de sürdürüp 1999 yılında P&G'nin Finans ve Muhasebe Orta Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Başkan Yardımcılığı görevine atandı. 2004-2013 yılları arasında, Procter & Gamble'ın Türkiye, Kafkasya, Orta Asya Bölge Başkanı ve Türkiye Genel Müdürü olarak görev yapan Karpat, bu göreve getirilen ilk Türk oldu. Karpat, 2013 yılı itibariyle de Sütaş Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Üyesi olarak görevini sürdürüyor.