Eczacıbaşı'nda üst düzey iki atama

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkan Yardımcılığına ve VitrA Karo Genel Müdürlüğüne atama yapıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu'nda iki üst düzey atama yapıldı. Operasyon Başkan Yardımcılığı'na atanan Oğuzhan Gürsoy, üretim ve tedarik zinciri faaliyetlerinin yönetimini üstlenirken, Grubun İş Geliştirme Direktörlüğünü yürüten Hasan Pehlivan ise VitrA Karo'nun Genel Müdürlüğü'ne getirildi.

Kariyerine 1996 yılında Unilever'de başlayan Oğuzhan Gürsoy, kurumun Türkiye fabrikalarında çeşitli görevler üstlendikten sonra Afrika ve Orta Doğu bölgesindeki fabrikaların dünya standartlarına dönüştürülmesini sağladı. 2011-2012 döneminde Unilever'in Türkiye, İran, İsrail ve Orta Asya operasyonlarında Strateji ve Yetkinlik Gelişimi Direktörü olan Gürsoy, 2012-2014 döneminde ise Unilever Türkiye'de ev ve kişisel bakım fabrikalarından sorumlu İşletmeler Direktörü olarak görev yaptı. Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünde tamamlayan Gürsoy, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu'na 2014'te katıldı.

Hasan Pehlivan ise iş yaşamına 1994'te Schlumberger Oilfield Services şirketinin Çin Halk Cumhuriyeti'ndeki faaliyetlerinde Saha Mühendisi olarak başladı. Petrol ve gaz sektöründeki şirketin Endonezya, Japonya, Vietnam, Tayvan ve Tayland'daki operasyonlarında görev alan Pehlivan, 2000-2002 döneminde Paris'teki merkezinde küresel pazarlama faaliyetlerinin sorumluluğunu üstlendi. Pehlivan, 2002'de Satış ve Pazarlama Müdürü olarak Schlumberger'in akıllı kartlar bölümüne geçtikten sonra 2005'te Türkiye Ülke Direktörü oldu.

2006-2011 döneminde Gemalto Türkiye Genel Müdürü ve Orta Doğu Bölgesi Ödeme Sistemleri Direktörü olarak görev yapan Pehlivan, 2011'de Baş¸bakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nda Baş Danışman olarak çalıştı. Lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünde, yüksek lisans eğitimini ise Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünde tamamlayan Pehlivan, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu'na 2015'in başında katıldı.