Eker, 25 milyon euroluk yatırımla üretimini 250 bin tona taşıdı

Eker, Mustafakemalpaşa'daki fabrikasında devam eden kapasite yatırımını şubat ayında tamamlayacak. 150 bin ton/yıl olan kapasitesini 250 bin ton/yıl kapasiteye ulaştıracak olan Eker, ayrıca 5 yıllık büyüme ihtiyacını da bu yatırımla karşılamış olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ESRA ÖZARFAT

BURSA - Mustafakemalpaşa'daki tesisinde kapasite artırımına giden Eker Süt, sürdürdüğü 25 milyon euroluk yatırımla kapasitesini 250 bin ton/yıla çıkaracak. Yeni ürün çalışmalarını sürdüren Eker, bu yıl içinde iki kategoride yaptığı değişikliklerle tüketiciyle buluştu.

Ayran, yoğurt, pastörize süt, sütlü tatlı, kaymak, beyaz peynir, kaşar peyniri, tereyağı ve süzme yoğurt ile 9 kategori ve 120'ye yakın farklı ambalaj çeşidiyle pazarın önemli oyuncuları arasında yer alan Eker, Mustafakemalpaşa'daki fabrikasında devam eden kapasite yatırımını şubat ayında tamamlayacak. 150 bin ton/yıl olan kapasitesini 250 bin ton/yıl kapasiteye ulaştıracak olan Eker, ayrıca 5 yıllık büyüme ihtiyacını da bu yatırımla karşılamış olacak. Yeni yatırımla Eker'in Mustafakemalpaşa'daki tesisinin kapalı alanı 36 bin metrekareye çıkarken, yatırım için 25 milyon euroluk bir bütçe ayrıldı. Son 20 yıldır firma olarak her yıl ortalama yüzde 15 büyüdüklerini vurgulayan Eker Süt Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Nevra Eker Güryel, fabrika içinde yatırımlarının sürekli devam ettiğini kaydetti. 2012'de Mustafakemalpaşa'da 120 dönüm arazi üzerinde kurulu fabrikalarına taşındıklarını, orta ve uzun vadeli planları içinde yer alan kapasite artışı yatırımını da o yıllarda planladıklarını ifade eden Güryel, "5 yıl sonra yeni bir fabrika kurma noktasına gelirsek Orta veya Doğu Anadolu'da bir fabrika kurmayı düşünebiliriz" dedi.

2016 yeni ürün yılı oldu

Sektörün inovatif markalarından olmaya odaklandıklarını ve bu yıl iki büyük kategoride yeni çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Güryel, "2016 bizim için yeni ürün yılı oldu. Biri meyveli süzme yoğurt. Protein ve besin değeri çok yüksek, besleyici ve tok tutan bir ürün. Dünyada ciddi anlamda tüketilmeye başlandı. Biz de bunu değerlendirerek vişneli, kayısılı, ballı ve vanilyalı seriyi çıkardık. İkinci ürün kategorimiz ise tombul ayran serisi. Market raflarında 195 ml ile yer alıyoruz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir