Eksenal, yıl sonunda 50 bin farklı kalıp üretimi hedefliyor

Yıl sonunda 50 bin farklı kalıp üretmiş olacaklarını söyleyen Eksenal Alüminyum Ekstrüzyon Genel Müdürü Zafer Topal, "Sene içerisinde yapmayı planladığımız 1.5 milyon euroluk yatırımla ürün portföyümüzü çeşitlendireceğiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BARIŞ SEDEF

Alüminyum profil üreticilerine kalıp tedariği sağlayan Eksenal Alüminyum Ekstrüzyon’un Genel Müdürü Zafer Topal, 40 farklı sektöre ekstrüzyon kalıp ürettiklerini ifade ederek yıl sonunda 50 bin faklı kalıp üretmiş olacaklarını söyledi. Topal “İhracatın parlayan yıldızlarına baktığınız zaman alüminyum ekstrüzyon sektöründe faaliyet gösteren 5 firma var. Bu firmalar Türkiye büyümesinin üzerinde büyüme kaydettiler” diye konuştu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tescillenmiş ilk tasarım merkezine sahip olan firma olduklarına dikkat çeken Topal, “Üretimlerimizin artmasında tasarım merkezine yaptığımız yatırım etkili oldu. Sene içerisinde yapmayı planladığımız 1.5 milyon euroluk yatırımla ürün portföyümüzü çeşitlendireceğiz” dedi.

Soğutucu profillerin yerlileşmesine katkı sağladı

TÜBİTAK ile led soğutucu profillerin Türkiye’de üretilmesine yönelik bir çalışma yaptıklarını anlatan Topal, “Bu profillerin üretilmesine yönelik fayda sağladık. 12 volt gibi düşük bir enerji ile aydınlatma sağlayan ledlerde ısınma sorununa yönelik soğutucu profiller Çin’den ithal ediliyordu. Şu anda mevcut ürünler Türkiye’de bizim tarafımızdan üretiliyor” dedi.

TÜBİTAK’la gerçekleştirdikleri diğer bir projenin savunma sanayisi ve havacılık alanında ‘yüksek nitelikli’ diye adlandırılan alaşımlara yönelik olduğunu kaydeden Topal, “Bu ürünlerin kalıp teknolojisi ile ilgili olan kısmının üretimine yönelik çalışmalarımız TÜBİTAK ortaklığı ile devam ediyor. Mevcut çalışmaların 8 ay sonra son bulacağını öngörüyoruz” diyerek Ar-Ge çalışmalarına verilen önem ile üretim alanında 10 yılda 4 katlık bir büyüme gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir