Elchyn Group İtalyan ortakla Avrupa’da büyüyecek

Almanya’da 2017 yılında catering şirketi kurduklarını söyleyen Elchyn Group Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cem Mazlum, “İtalyan Back Stage Hospitality ortağımızla birlikte Avrupa pazarında büyümeyi hedefliyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AYLİN RANA AYDIN

İSTANBUL - Catering sektöründe hizmet veren Elchyn Group, İtalyan Back Stage Hospitality Group ile Avrupa pazarında büyümeyi planlıyor.

Ankara’da 1987 yılında restoran ve küçük catering işleriyle başlayan şirket, 1992 yılından sonra sadece catering alanında hizmet vermeye devam etmiş. 2017’de yüzde 30 büyüdüklerini belirten Elchyn Group Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cem Mazlum, “70 çalışanımız bulunuyor. Bu yıl işler ilk üç ay biraz yavaş gitti. Nisandan sonra işlerin açılacağını düşünüyoruz. Yıl sonunda da en az yüzde 25 büyüme bekliyoruz. Türkiye’de 700’den fazla müşterimiz var” dedi.

Son bir yıldır sinema galalarıyla yoğun çalıştıklarını kaydeden Mazlum, “İstanbul, Sapanca civarında kurumsal piknikler yapıyoruz. Şehir dışındaki etkinliklerde seyyar mutfak kurabiliyoruz. Üçüncü köprüyle birlikte Anadolu Yakası’ndaki organizasyonların maliyeti bizim için çok yükseldi. Araçlar üçüncü köprüyü kullandığı için lojistik maliyeti de arttı. Kişi sayısı az olan işlerde Anadolu Yakası’nda biraz fiyatları yükseltmek zorunda kaldık” diye konuştu. Kurumsal bazda sokak lezzetlerini seyyar arabalarda ‘Seyyar Tatlar’ isminde sunan Elchyn Group’un İstanbul’da kebap ve dünya mutfağı restoranları olan şirketin düğün ve davet alanı olarak da Fransız Bahçeleri ve Tepe Majeur restoranları bulunuyor.

Almanya’ya catering şirketi

Almanya’da 2017 yılında catering şirketi kurduklarını söyleyen Mazlum, “İtalyan Back Stage Hospitality ortağımızla birlikte Avrupa pazarında büyümeyi hedefliyoruz. Milano merkezli şirket, fuar cateringi olarak Avrupa’nın en büyüğü. Şirketle şöyle bir anlaşma yaptık, Türkiye’den giden bütün müşterilerimize Avrupa’nın her tarafında aynı kalitede hizmet vereceğiz. İtalyan-Türk değişik bir menü konseptiyle ulaşacağız. Türkiye’den giden müşterilerimiz Türk yemeği tercih ediyorlar. Orada da biz devreye giriyoruz. Türk standlarında hem İtalyan hem de Türk personel olacak” ifadelerini kullandı. Şirketin, bir diğer hedefi ise Düsseldorf’ta Akdeniz mutfağı restoranı açmak. Fuarlara gelen müslüman katılımcılar için de helal gıda hizmeti vereceklerini söyleyen Mazlum, “Yurtdışında Naan Halal Hospitality diye bir markamız var. Bunu fuarlarda satış bazlı kafeterya hizmeti olarak kurduk. Birçok firmayla konuşuyoruz bu konuyla ilgili görüşüyoruz. Eylül ayı gibi uygulamaya başlayacağız.

Yabancı firmalar böyle bir uygulama yapamıyorlar, inanılırlığı olmuyor” dedi. Yurtdışındaki tedarik ile ilgili Mazlum şöyle konuştu: “Almanya’da tedarik çok kolay. Sadece ekstra çalışan personeldeki bir maliyet konusunda sıkıntı var. Onun da sebebi 8 saatten fazla çalıştıramıyorsunuz. Onun için de ortağımızla görüşmelerimizde oradaki çalışanlarda Türk ve İtalyanların olması gerektiğinin kanaatine vardık. İtalya da Türkiye gibi esnek olabiliyor. Çünkü, hizmet sektörü bu. 8 değil de 9-10 saat olabiliyor.”

Bu konularda ilginizi çekebilir