Eleksan, Avrupalı otomasyon firması olmayı hedefliyor

Projeye özel yılda 30’a yakın makine üretten Eleksan Otomasyon, ilerleyen yıllarda seri sistemlere bir Avrupalı partönerle dönmeye ve Avrupalı otomasyon firması olmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Emel Ünal Bulut

İSTANBUL - Eleksan’ın, ticari hayatına 1970 yılında güç potansiyometre ve dirençleri ile kontaktör yedek kontak takımlarının üretimi ile başladığını anlatan Genel Müdür Murat Tansever, mevcut faaliyetlerini sürdürmekle beraber, tasarım ve üretim kapasitelerini farklı sektörlere odaklayarak, ihtiyaca özel makineler, vidalama istasyonları, otomatik beslemeli presler ve benzeri ürünleri içeren bir ürün grubunu hayata geçirdiklerini kaydetti. Ihtiyaca özel makine ve otomasyon sistemlerinin tasarım ve imalatı, diş Teknisyenliği Laboratuar Donanımlarının tasarım ve imalatı faaliyetlerinin yanı sıra yurtdışı kökenli sanayi kuruluşları ve Türkiye'deki üreticiler arasındaki ticari ilişkilerin düzenlenmesine yönelik danışmanlık faaliyetleri de yürüttüklerini söyleyen Tansever, “Projeye özel yılda 30’a yakın makine üretiyoruz. Tabi başka ürünlerimizde var. Otomasyon sorunu olanlara çözüm ortağıyız. Bosch, Arçelik, Aygaz, Kale Kilit ve benzeri yerli ve yabancı sanayi kuruluşlarının imalat proseslerinin iyileştirme ve etkinleştirme odaklı taleplerini, 3 vardiya  24 saat üretim sürecinde gerekli beka ve teknik destek şartlarında karşılayan Eleksan, ihtiyaca özel otomasyon sistemlerinin tasarım ve üretimi alanında Türkiye'nin önde gelen kuruluşları arasındadır” açıklamasında bulundu. Bugün daha hızlı ve ekonomik makineler üretmek için teknolojiyi yakından takip ettiklerini belirten Tansever, makineleri artık operatörleri ile birlikte üreterek müşterilerinin ekonomisine katkıda bulunduklarını dile getirdi. Periyodik olarak kendileni  yenilemenin, sistemi canlı tutmanın, önemine değinen Tansever, “Personel eğitimine oldukça önem veriyoruz. Araç filomuz yeniledik. Cnclerimiz yeterli gelmediği için yaklaşık 60 bin Dolarlık yeni bir yatırım gerçekleştirdik. Mühendis kadromuzu genişletiyoruz” dedi. Makine imalatı, diş sağlığı ile ilgili makine ve ürünler ve danışmanlık olmak üzere 3 ayrı bölümde hizmet verdiklerini tekrarlayan Tansever, otomotiv, sağlık, cam elektrik aksamları, saat ve sağlık sektörlerine yönelik çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Dikkatli emin adımlarla üretim kapasitesini artırarak büyümeyi hedeflediklerini söyleyen Murat Tansever, “Ana amaç kadromuzun eğitimini ve dinamizmini korumak. İlerleyen yıllarda seri sisteme bir Avrupalı partönerle dönmeyi ve Avrupalı otomasyon firması olmayı istiyoruz” şeklinde konuştu. Ar-ge için yüzde 4 civarında bütçe ayırdıklarına da değinen Tansever, TUBİTAK ile enerji alanında, KOSGEB’le de medikal alanda proje çalışmalarının olduğunu ifade etti. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir