Emin Çelik, ürünlerini ihraç etmeye başladı

Türk cumhuriyetlerinde faaliyet gösteren bir enerji firmasına proje çalışması yapan firma, bu proje ile 3 bin ton çelik ve 500 ton mekanik ekipman sparişi alarak, yurtdışı çalışmalarına başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Endüstriyel yapı alanında faaliyet gösteren Emin Çelik, yıllık 12 bin ton çelik konstrüksiyon imalatı ve montajını artırmayı hedefliyor. Yurtiçinde birçok projede yer aldıklarını belirten Emin Çelik Konstrüksiyon  firma sahibi Emin Sarptaş, müşterilerinin ağırlıklı inşaat firmaları ve endüstriyel bina işleri yapan sanayicilerden oluştuğu söyledi. Katma değeri yüksek projelere odaklandıklarını dile getiren Sarptaş, "Türk cumhuriyetlerinde faaliyet gösteren bir enerji firmasına proje çalışması yapıyoruz. Bu proje ile 3 bin ton çelik ve 500 ton mekanik ekipman sparişi alarak, yurtdışı çalışmalarımıza başladık" dedi.

Yurtiçindeki çalışmaları hakkında bilgi veren Emin Sarptaş, Kayseri'nin Bünyan ilçesinde 90 bin metrekarelik kapalı alan yaptıklarını açıkladı. Entegre hayvancılık tesislerinden birinin imalat, montaj, cephe ve çatı kaplama işlerini de bitirdiklerini anlatan Sarptaş, "Ayrıca, 'Mazakaland' isimli projedeki bin 600 ton özellikli bina türü çelik ve oyuncak şaseleri imalatı ve montajında da görev aldık" diye konuştu. Yine bir firmaya ait 50 metre yüksekliğinde kablo kaplama kulesi proje imalatını bitirerek, montajına başladıklarının altını çizen Sarptaş, Harikalar Diyarı Projesi kapsamında TÜBİTAK'a yapılan Bilim Merkezi yapısının imalat ve montaj işlerini yürüttüklerini ifade etti. Devam eden projeleri arasında 105 metre açıklığında, 12 metre genişliğinde kemer sütunlu çelik köprü projesi bulunduğunu söyleyen Sarptaş, "Kazandığımız tecrübeyle artık uluslararası işlerde vazife alıyoruz. İhracatımızı artırma yolundaki girişimlerimiz sonuç verdi. Koreli bir gaz şirketine 3 bin ton çelik ve 500 ton mekanik ekipman işi yapacağız" diye konuştu. 

Öte yandan, Kayseri'de 1976'dan bu yana faaliyet gösterdiklerine değinen Emin Sarptaş, Mimarsinan OSB'ye yaptıkları yatırımlarla kapasitelerini artırdıklarını ve bu yatırımların devam edeceğini kaydetti. Sarptaş, yeni üretim tesisleri ile daha entegre hale geldiklerini söyledi. Çelik konstrüksiyonun yanı sıra çatı-cephe malzeme ve montajı, kreyn, portal vinçlerin imalat ve satışını yaptıklarını ileten Sarptaş, şunları kaydetti: "1'inci Organize Sanayi Bölgesi ve Mimarsinan OSB'de 30 bin metrekare alana sahip fabrikamızda 100 personelimizle faaliyet gösteriyoruz. Önümüzdeki  beş yıl içinde öncelikli planlarımız arasında, global pazarda etkin olma hedefi bulunuyor."

Bu konularda ilginizi çekebilir