En hızlı büyüyen şirketler arasına girdi

Deloitte’un dünya çapında yürüttüğü ve son 5 yılda en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerini tespit ettiği 'Teknoloji Fast50 Türkiye 2014 Programı'nda Experteam, en hızlı büyüyen şirketler arasında girdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  Deloitte Türkiye’nin her sene düzenlediği teknoloji sektöründe faaliyet gösteren ve büyüme hedefi olan şirketlerin katıldığı  “Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye 2014 Programı” sonuçlandı. Türkiye’nin önde gelen bilişim çözümleri şirketi Experteam, Fast50’de Türkiye’nin en hızlı büyüyen kuruluşları arasında 7. sırada yer aldı.

Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerini belirlemek amacıyla yürütülen Deloitte, ‘Fast50 Programı’nda kuruluşlar 2009-2013 yılları arasında net satış gelirlerinde kaydettikleri büyümeye göre yer almaya hak kazanıyor.

Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye 2014 Programı’na katılmak isteyen şirketlerin 2009 yılında en az 50 bin Euro, 2013 yılında ise en az 800 bin Euro net satış geliri elde etmiş olmaları, merkezlerinin Türkiye’de bulunması ve bir “teknoloji şirketi” olması gerekiyor.

2009-2013 yılları arasında cirolarında yüzde bin 527’lik bir büyüme gerçekleştirdiklerini belirten Experteam CEO’su Özgür Dönmez, “Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye 2014 Programı’nda yer aldık. Sürekli artarak devam eden başarımızın temelinde çözüm üreten, akılcı, çalışkan, müşteri ve çalışan memnuniyeti odaklı çalışma ilkelerimiz yatıyor” dedi.

Experteam’in ana hedefinin Türkiye dışındaki kapsama alanını genişletmek olduğunu vurgulayan Özgür Dönmez, “Avrupa'daki müşterilerimizin sayısını artırmak istiyoruz. 2013 yılında 38 milyon TL ciro yaptık. Bunun yüzde 25'i yurtdışı işlerimizden sağlandı. Bu yıl ciro öngörümüz 55 milyon TL. Hedefimiz cironun yarısının yurtdışından gelmesi” diye konuştu.