Etrofil, Yalova’da fabrika kurdu üretiminin yüzde 95’ini ihraç edecek

İplik üreticisi Etrofil, Yalova’ya 20 milyon euroluk yatırımla yeni fabrika kurdu. Üretiminin yüzde 95’ini ihraç edecek olan şirket, 250 kişiye istihdam sağlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Artemis Halı’yı da bünyesinde bulunduran Acme Group’a ait Etrofil, 20 milyon euroluk yatırımla Yalova’da fabrika açtı. Toplam 250 kişiye istihdam sağlamayı hedefleyen şirket, üreteceği yün, angora ve kaşmir ipliklerinin yüzde 95’ini ihraç etmeyi hedefliyor. Şirket müşterileri ise dünyanın önde gelen hazır giyim şirketleri...

Fabrikanın dün gerçekleştirilen açılışı törenine Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Acme Group Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Batallı, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, İTO Meclis Başkanı Şekib Avdagiç, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Beycan ve birçok davetli katıldı.

Açılıştaki konuşmasında, ticaret hayatına Yalova Elyaf’ın mallarını alıp- satarak başladığını ifade eden Tolga Batallı, bu nedenle Yalova fabrikasının kendisi için farklı bir yeri olacağını kaydetti. Fabrikada üst segmentte yer alan yün, angora ve kaşmir ipliği üretimi gerçekleştireceklerini anlatan Batallı, üretimin yüzde 95’inin büyük hazır giyim firmalarına ihraç edeceklerini ifade etti. Batallı, fabrikanın yatırım bedelinin 20 milyon euro olduğunu söyledi.

Boyahanesi de var

Yünü Avustralya’dan, angora ve kaşmiri ise İngiltere üstünden ithal ettikten sonra işleyeceklerini bildiren Batallı, bugün için fabrikada 138 kişinin çalıştığını belirtti. Montajı yapılacak makinenin ardından istihdam sayısının 250’ye çıkacağının altını çizen Batallı, şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ilan ettiği istihdam seferberliğinde Acme Group olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmek adına yeni fabrikamızın resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. Fabrikamız yıllık 750 ton yün karışımlı iplik, bin 200 ton el örgü üretim kapasitesine sahip. Aynı zamanda fabrikamızda boyahane tesisi de bulunuyor. Türkiye’de bu konuda önder firmalardan biri olma özelliğini yıllardır elinde bulunduran Etrofil markamız, üretiminin yüzde 95’ini ihraç edecek ve bilinir markalara kendi markasıyla üretim yapacak. Son teknoloji ile üretim yapan fabrikamızın bir benzeri Avrupa’da yok.”

İstihdama en çok katkı sağlayan sektör

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, Batallı Ailesi’nin büyüğü eski bakan rahmetli Mehmet Batallı’nın çocuklarının iftihar edilmesi gereken bir yatırım ortaya koyduğunu kaydetti. Açılışı yapılan Etrofil tesisinde yün, angora ve kaşmir iplik üretiminin yapılacağını belirten Çağlar, “Batallı Ailesi’nin bu alanı seçmesini çok önemli görüyorum. Çünkü istihdama en çok katkı sağlayan sektör tekstil. Ve bu tesis ihracata hizmet edecek. Her açıdan bu tesisi ve Batallı Ailesi’ni tebrik ediyorum” dedi. İTO Meclis Başkanı Şekib Avdagiç ise Acme Group Türkiye’nin dört bir yanına yatırımı olmasından iftihar ettiklerini söyledi. “Bu ülke bizim” diyen Avdagiç, “Şu an istihdam seferberliği içindeyiz, bu seferberliğe tüm gücümüzle destek vereceğiz” dedi.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da Yalova’nın yatırım için ideal bir kent olduğunu söyledi. Salman, yapılacak yatırımların kentlerindeki işsizlik oranını da aşağıya çekeceğini en iyi bilenlerden olduğunu kaydetti. Salman, İstanbullu yatırımcıları Yalova’ya davet etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir