Eurotec, Avrupa’daki etkinliğini artıracak

Eurotec Satış ve Pazarlama Müdürü Biler, Avrupa'nın mühendislik plastiklerinin merkezi konumunda yer aldığını belirterek, kıtada etkinliklerini artırmayı hedeflediklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Otomotiv, elektrik-elektronik, beyaz eşya, ambalaj, spor ekipmanları, güvenlik ekipmanları, bahçe ve elektrikli ev aletleri, medikal ekipmanlar, inşaat, tarım aletleri ve mobilya başta olmak üzere birçok sektör için mühendislik plastikleri üreten Eurotec, ihracat ağırlık satışlarla rakamlarını artırıyor. Satışlarının yüzde 64’ünün ihracattan geldiğini belirten Eurotec Satış ve Pazarlama Müdürü Ersan Biler, “30 ülkeye düzenli ürün gönderiyoruz. İhracat pazarında bulunduğumuz coğrafya için Avrupa, mühendislik plastiklerinin merkezi konumunda yer alıyor. Biz de kısa ve orta vadede Avrupa’daki varlığımızı artırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Kalite ve rekabetin üst seviyede olduğu Avrupa ülkelerinin, firma satışları içinde yüzde 33’lük bir paya sahip olduğunu belirten Ersan Biler, Avrupa’da, iç pazara yakın satış rakamlarını yakaladıklarını söyledi. Satışların yüzde 26’sının Asya’ya ve yüzde 5’lik kısmınının ise Afrika’ya ihracatta elde edildiğini bildiren Biler, “Çorlu Avrupa Serbest Bölgesi’nde 2004 yılından beri çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kuruluş amacımız, tedarikçisi olduğumuz firmalara destek sağlayarak, ülkesinde ve yurtdışı pazarlarda güvenilir, standart ürünlerde rekabetçi, özel ürünlerde yaratıcı çözümler sunabilmek” diye konuştu. 

Yurtdışında hızlı büyüme sergiliyor 

Kuruldukları günden bu yana her yıl ortalama yüzde 15’lik istikrarlı bir büyüme oranını yakaladıklarını vurgulayan Ersan Biler, bu oranın, içinde bulundukları plastik sektörünün büyümesinin üzerinde olduğuna dikkat çekti. 2015 yılında da benzeri bir büyüme oranını yakaladıklarını bildiren Biler, “Özellikle yurtdışı pazarlar büyümemizde lokomotif rol üstleniyor. İç pazar, bizim kendi pazarımız. Burada kuvvetli olsak da, yurtdışı pazarlardaki büyümemiz çok daha yüksek oranda” açıklamasında bulundu. Bu yılın ilk dört ayında, büyüme hedeflerinin üzerinde satış rakamlarına ulaştıklarını ileten Biler, özellikle yoğun olarak hammadde tedarik ettikleri otomotiv, elektrik-elektronik ve beyaz eşya sektörlerinde yüksek talep olduğunu dile getirdi. 

Kalite ve müşteri ihtiyaçlarına odaklı yönetim ve üretim anlayışıyla her üç yılda bir kapasitelerini yüzde 50 artırdıklarını belirten Ersan Biler, yıllık 22 bin 500 ton kurulu kapasiteye ulaştıklarını bildirdi. Portföylerinde bulunan PA6, PA66, PA6.10, PBT, PPA, PEEK, PEI, PP, PE, PET, PC, PPO ve POM kompaund ürünlerle her sektörden müşterilere alternatifl i çözümler sunduklarını ifade eden Biler, “Sadece ithal yollarla tedarik edilebilen 315C erime sıcaklığı olan yüksek performans polimerlerinden PPA kompaundları ve yine firmamız tarafından üretilebilen elektrik iletken plastikler Türkiye’de ilk defa Eurotec tarafından pazara sunuldu” dedi. 

Geliştirdikleri ürünlerde, modern teknolojiye yaptıkları yatırımların etkili olduğunu belirten Ersan Biler, şöyle devam etti: “Yakın zamanda ilave Ar-Ge hattımızı faaliyete aldık. Plastik işleme teknolojilerini simüle edebileceğimiz simülasyon programları ile laboratuvar test ve analiz kabiliyetlerimizi üst seviyeye çıkaracak test ekipmanları alanında yatırımlar yaptık. Sürdürülebilir gelişme ve büyümenin ancak yeni fikirler ve geliştirmelerle olabileceğinin farkındayız ve bunu çok önemsiyoruz. Bizim için ürün kalitesi ve sürdürülebilirlik her şeyin önünde geliyor.” 

Sektörün sorunlarına da değinen Ersan Biler, plastiğin çevre ve insan sağlığına zararlı olduğu algısının yaygın olduğuna dikkat çekti. Günümüzde hayatın her alanında kullanılan plastiğin geri dönüştürülebildiğine işaret eden Biler, şunları söyledi: “İşleme maliyetleri düşünüldüğünde, metal ve diğer ürünlere göre plastiğin daha sürdürülebilir bir ürün olduğu görülüyor. Doğru kullanıldığında insan sağlığına da zararı yok. Ayrıca unutulmaması gereken bir diğer husus, çevreyi kirleten plastik değil, insandır. Kullanmış olduğumuz plastikleri ayrıştırmayıp, geri dönüşüme kazandırmadan çevreye atarsak, çevre kirliliği normal bir sonuç olur. Bunun da sadece plastik için geçerli olduğu söylenemez.”