Fiat 500 ailesi büyüyor

Fiat 500 modelinin Popstar, Cult, Sport ve GQ versiyonları ile 500L serisinin en üst versiyonu 500L Beats Edition satışa sunuldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Fiat 500 ailesinin en yeni üyeleri olan ikonik 500 modelinin Popstar, Cult, Sport ve GQ versiyonları ile 500L serisinin en üst versiyonu 500L Beats Edition showroom'lardaki yerini aldı. 

Fiat, Türkiye'de başarılı satış rakamlarına ulaşan 500 ailesini, 2014 model 500 ve 500L versiyonlarıyla büyütmeyi sürdürüyor. Ailenin en yeni üyeleri olan ikonik 500 modelinin Popstar, Cult, Sport ve GQ versiyonları ile 500L serisinin en üst versiyonu 500L Beats Edition satışa sunuldu. 

Fiat 500 ailesinin yeni modellerinin tanıtımında konuşan Fiat İş Birimi Direktörü Okan Baş, Fiat'ın dünyada otomotiv ikonu haline gelmiş efsanevi 500 modelini bir ürün ailesine dönüştürme stratejisi doğrultusunda yeni modellerle birlikte ürün gamını genişletmeye devam ettiğini söyledi.  

Bu kapsamda, ilk kez 2014 Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılan Fiat 500 Cult ve Fiat 500L Beats Edition ile birlikte, 500 modelinin Popstar, Sport ve GQ versiyonlarını otomobilseverlerle buluşturmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Baş, markanın farklı segmentlerdeki müşteri beklentilerine cevap veren geniş bir ürün gamına sahip olduğunu belirtti.  

Baş, 500L modelinin, lansmanından bu yana geçen bir yıllık sürede 4 bin adedin üzerinde satış rakamına ulaşmasının ve yılın ilk 5 ayında yüzde 60'lık payla segmentini domine etmesinin Fiat'ın Türk tüketiciler için ne derece doğru ürünler sunduğunu kanıtladığını dile getirerek, "Fiat 500 ailesi ile yılın ilk 5 ayında 1.252 adetlik satış rakamına ulaştık. Yeni modellerin de katkısıyla, 2014 sonuna kadar 500 Ailesi'nden 4 bin adet araç satmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda otomobil satışlarımızın yaklaşık yüzde 10'luk kısmını 500 Ailesi ile elde edeceğimizi öngörüyoruz" diye konuştu. 

Fiat Pazarlama Müdürü Özgür Süslü ise otomobil tutkunları nezdinde her zaman özel bir yere sahip Fiat 500'ün 2014 serisini, mevcut Pop ve Lounge'a ek olarak Popstar, Cult, Sport ve GQ versiyonlarıyla pazara sunduklarını aktararak, şunları kaydetti:  

"Özellikle, Cult versiyonu, 7 inçlik TFT ekranlı gösterge paneli, 16 inç alaşımlı jantları, teknolojik donanımları ve deri döşeme gibi özellikleriyle, beklentileri yüksek ve ayrıcalık arayan 500 müşterileri için son derece iyi bir alternatif oluşturuyor. Bununla birlikte, Sport ve Sport üzerinden geliştirilen özel seri GQ versiyonları, 2014 serisi 500 modellerinde ilk kez kullanılan yeni 0,9 litrelik 105 HP TwinAir Turbo motorla, performans ve ekonomiyi bir arada sunuyor. Bu modellerimizin özellikle erkek müşterilerimiz tarafından büyük ilgi göreceğini düşünüyoruz. 500 Ailesi'nin diğer yeni üyesi 500L Beats Edition ise araç içi ses deneyiminde bir devrim yaratacak yeni ses sisteminin yanı sıra kendine has çift gövde renkleri, 17 inçlik mat siyah alaşımlı jantları, Traction+ teknolojisi, dokunmatik ekranlı U-Connect sistemi ve diğer teknolojik özellikleriyle farkını ortaya koyuyor. Yalnızca 120 HP gücündeki motor seçenekleriyle satışa sunduğumuz 500L Beats Edition'ın, tarzıyla fark yaratmak isteyen otomobil tutkunlarının ilk tercihi olacağı inancındayız." 

Fiat 500 ailesinin global başarısını göstermek üzere tasarlanan yüzen Fiat 500'ler de dünya turu kapsamında İstanbul'daydı. Los Angeles, Miami, Chicago ve Ibiza'dan sonra İstanbul'a gelen 500 ailesinin yüzen üyeleri, tanıtım toplantısının ardından ilk kez suya indirildi. İki hafta boyunca Türkiye sahillerini gezecek olan yüzen 500'ler, İstanbul'un ardından Çeşme ve Bodrum'da gösterilerini gerçekleştirecek. Yüzen 500'ler, dünya turuna Türkiye'den sonra Avusturya, Hollanda, Almanya ve Polonya gezileriyle devam edecek. 

Fiat 500 ailesi 

 Fiat 500'ün 2014 modellerinin en önemlisi olan Cult versiyonu, 16 inç alaşımlı jantlara ve parlak siyah tavana sahip bulunuyor. 500 Cult'ta, Magneti Marelli ile birlikte geliştirilen 7 inçlik TFT ekranlı gösterge paneli, Frau deri döşeme, otomatik klima, Blue&Me gibi yenilikçi teknolojiler birleşerek konfor sunuyor. Fiat 500'ün "trend belirleyen" ruhunu yeniden ön plana çıkaran Cult versiyonu'nda arka park sensörleri, sabit cam tavanı, deri direksiyon ve vites topuzu gibi konfor özellikleri ile ESC, Hillholder, 7 hava yastığı gibi güvenlik donanımları ek olarak sunuluyor. 1,2 69 HP benzinli motorla satışa sunulan Cult versiyonunda, Dualogic yarı otomatik şanzıman seçeneği de tercih edilebiliyor. 

Fiat 500 Sport, sahip olduğu özel tasarım tamponları, sportif direksiyon simidi ve koltukları, siyah iç mekanı, kendisine has 15 inç alaşımlı jantları, 7 inç TFT gösterge paneli ve yeni 0,9 Twinair 105 HP motoruyla, erkeklere odaklanan bir model olarak 500 gamında yerini alıyor. Standart olarak sunduğu yüksek donanım seviyesiyle performans ve konforu birleştiren bu versiyon, ESC ve 7 hava yastığıyla, diğer 500 versiyonları gibi güvenlikten de ödün vermiyor. 

Fiat'ın dünyaca ünlü erkek dergisi GQ işbirliğiyle 500 Sport versiyonu üzerinden geliştirdiği Fiat 500 GQ özel serisi, Sport versiyona ek olarak sunduğu siyah deri döşeme, 16 inç alaşımlı jantlar, özel gri-siyah gövde rengi ve B sütununda yer alan GQ logosuyla maskülen bir tasarım ortaya koyuyor. Sınırlı sayıdaki bu seri, sadece yıl sonuna kadar üretilecek. 

Fiat 500L Beats Edition modelinin dış tasarımı, kendine özel mat gri gövde ve mat siyah tavan ya da parlak gri gövde ve parlak siyah tavan, 17 inç mat siyah alaşımlı jantlar, kırmızı fren kaliperleri ve kırmızı çizgili mat siyah yan aynalarıyla, diğer 500L versiyonlarından farklılaşıyor. Aynı şekilde iç kısmı da, siyah renk odaklı tasarımı, kırmızı dikişli siyah yarı deri koltukları ve koltuk sırtlıklarındaki kırmızı 500 logolarıyla fark yaratıyor. 500L Beats Edition, dünyaca ünlü ses sistemi üreticisi Beats by Dr. Dre tarafından 500L modeli için özel olarak geliştirilen 520 watt'lık ses sistemini standart olarak sunuyor. Bu özel ses sistemine ek olarak, navigasyon, geri görüş kamerası, ısıtmalı koltuklar, çift bölgeli otomatik klima, 5 inç dokunmatik ekranlı U-Connect sistemi gibi özellikler barındıran 500L Beats Edition, tüm diğer 500L versiyonları gibi ESC ve 6 hava yastığı ile güvenlik ekipmanlarını da sunuyor. Fiat 500L Beats Edition versiyonunda, biri benzinli diğeri dizel 2 adet 120 HP'lik motor seçenekleri bulunuyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir