Fibaemeklilik satın almayla büyümeye devam edecek

Genel Müdür Ömer Mert, 2016 yılını güçlü bir büyümeyle kapatmayı hedeflediklerini ve 400 milyon liralık aktife ulaşmak istediklerini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SERHAT ALİGİL 

Fiba Holding bünyesinde faaliyet gösteren Fibaemeklilik, yenilikçi ürünleri ve yeni satın alma arayışlarıyla büyümesini hızlandırmak istiyor. Çalışmalarıyla ilgili bilgi vermek üzere dün bir basın toplantısı düzenleyen Genel Müdür Ömer Mert, Ergo Emeklilik ve Hayat’la ilgili satın alma sürecinin tamamlandığını, iki şirketin Fibaemeklilik çatısı altında birleşmesinin de temmuz ayında sonuçlanmasını beklediklerini açıkladı. Yeni bir şirket olmalarının da etkisiyle hızlı bir büyüme sürecinde olduklarını ifade eden Mert, 2016 yılını hem hayat hem bireysel emeklilik sistemiyle (BES) ilgili çalışmaları neticesinde 400 milyon liralık bir aktif büyüklükle tamamlamayı hedefl ediklerini belirtti. Yenilikçi ürünleriyle büyümenin yanında satın alma fırsatlarına bakmaya devam edeceklerini de anlatan Mert, şöyle devam etti: “Örneğin bugün bazı sigorta şirketleri artık BES poliçesi yazmayı değişik nedenlerle bıraktı. Bu konuda bizim arayışlarımız var. Onların BES portföyleriyle ilgilenebiliriz. Bu tür çalışmalarla şirket olarak üç haneli büyümeye devam edeceğiz.” 

Hayat poliçeleri bizde yüzde 30 daha ucuz 

Sigorta sektörüne getirdikleri yenilikler konusunda da bilgi veren Mert, özellikli mortgage kredileri kapsamında yapılan hayat sigortası paketlerine dikkat çekti. Kendi paketlerinin fiyatının sektör ortalamasında yüzde 30 daha ucuza geldiğin iddia eden Mert, şöyle devam etti: “Örneğin 40 yaşındaki bir kişinin 10 yıllık 100 bin liralık konut kredi kullandığını varsayalım; en pahalı teklif verenden hayat poliçesi yaptırırsa yaklaşık 3 bin lira ödeyecek, bizden yaptırırsa 1700 lira ödeyecek. Aradaki farka baktığımızda poliçeyi bizden yaptırırsa ev fiyatının yüzde 1,3’ü kadar avantaj sağlamış olacak. Biz bunu kâr marjımızı uygun hale getirerek ve aracı kullanmayarak yapıyoruz. Bütün satışlarımızı internet üzerinden gerçekleştirebiliyoruz. ” 

Sigorta müşteri haklarını yeterince bilmiyor 

Bu konuda ayrıca, konut kredisi alanların bu krediyi aldıkları yerden hayat poliçesi almalarının zorunlu olmadığını vurgulayan Genel Müdür Mert, ancak bunun vatandaş tarafından yeterince bilinmediğini söyledi. Mert, “Müşteri kredisini hangi bankadan alırsa alsın, hayat sigortasını istediği şirketten alabilir. Bunun için yapması gereken o bankayı kredi hayat sigortasına ‘dain-i mürtehin’ olarak tanımlatmaktır. Bu otomobil ve destek kredilerindeki hayat sigortası için de geçerli.” Aslında bu tür krediler için hayat sigortası yaptırılmasının zorunlu olmadığını da hatırlatan Mert, ancak özellikle vefat durumunda borçlunun varislerine büyük kolaylık sağladığını ifade etti.

Bahar: E-posta, SMS ile fon önerisi yolluyoruz 

Geliştirdikleri yenilikleri konusunda örnekler veren Genel Müdür Yardımcısı Nehir Aksın Bahar, BES poliçelerini hem şirket hem acenteleri üzerinden online sattıklarını söyledi. Özellikle müşteriye önerdikleri BES fonlarıyla ilgili olarak Özyeğin Üniversitesi Risk Merkezi’yle işbirliği yaptıklarını hatırlatan Bahar, bu sayede esnek hareket edebildiklerini söyledi. Bahar şöyle devam etti: “BES’te geçen yıl müşterilerimize 5 kez fon önerisi yaptık. Bunu e-posta, SMS (kısa mesaj) ve telefonla yapıyoruz. Bu kapsamda örneğin telefonla aradığımız müşterilerimizin yüzde 95’i bu öneriye kabul etti ve fonlarını değiştirdi.”

Bu konularda ilginizi çekebilir