Form Sünger, tam kapasite üretime hazırlanıyor

Boydak Holding bünyesinde faaliyet gösteren Form Sünger, İncesu OSB'deki yeni fabrikasında nisan sonu itibarıyla tam kapasiteyle üretim planlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ - Boydak Holding bünyesinde faaliyet gösteren Form Sünger, İncesu OSB'deki yeni fabrikasında nisan sonu itibarıyla tam kapasiteyle üretim planlıyor. İncesu OSB'de gerçekleştirdikleri yatırımın bütçesinin 60 milyon lirayı geçtiğini ifade eden Form Sünger Genel Müdürü Mehmet Ali Yörük, yaptıkları yatırımla kapasitelerini artıracaklarını kaydetti. Fabrikayla mevcut pazarlardaki ihtiyacı karşılayacaklarını aktaran Yörük, bunun yanı sıra katma değeri daha yüksek ürünler imal edeceklerini açıkladı. Yörük, “Katma değeri yüksek ürünlerle, ihracatımızda da kayda değer bir artış sağlayacağız. Şu anda üretimimizin yüzde 10'unu ihraç ediyoruz. Bu oranı yüzde 20’ye çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

İncesu OSB'deki fabrikalarında 165 bin metrekarelik alanın 42 bin metrekaresini kapattıklarını belirten Mehmet Ali Yörük, “Nisandan sonraki ilk üç ayda 300 bin metre, sonraki üç ayda ise 350 bin metre sünger satışı hedefliyoruz. Bu yıl boyunca, 1 milyon 200 bin metrelik bir sünger satışı öngörüyoruz. Kesim kapasitemiz arttı, artık yatırımımızn karşılığını alacağız” diye konuştu. Yeni yatırımlarıyla özel ürün imalatına yoğunlaşacaklarını bildiren Yörük, “Teknik sünger pazarımızı artıracağız. Otomotiv gibi katma değeri yüksek, spesifik alanlara da ağırlık vereceğiz. Bu yatırım, kapasitemizi yüzde 30 artıracak. Daha temkinli büyüyerek, iki fabrikamızı da dengede tutacağız” ifadesinde bulundu.

Önümüzdeki sürece yönelik hedeflerini dile getiren Yörük, şunları kaydetti: “Bu yıl için 310 milyon liralık ciro hedefliyoruz. Poliüretan imalatında kapasite açısından iç pazarda öne çıkan firmalardan biriyiz. Hedefimiz Avrupa’da da ilk beş üretici arasında yer almak. Yeni fabrikamızla kapasite artırmanın yanı sıra istihdam ettiğimiz kişi sayısını da artıracağız. Bugün itibarıyla Form Sünger çatısı altında 340 kişi istihdam ediliyor. Yatırımlarımızın tam kapasiteye ulaşmasıyla bu sayıyı 400’e çıkaracağız.”