Formet Çelik Kapı, halka arza hazırlanıyor

Formet Çelik Kapı Dış Ticaret Yöneticisi ve Grup Şirketleri Genel Koordinatörü İsmail Aktolga, bu yıl kazançlarının bir bölümünü halka arz edeceklerini aktardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek FİDAN

KAYSERİ - Son yıllarda şirket satın almaları ile büyüyen Formet, halka arz hazırlığı yapıyor. Bu yıl Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlaması ile firma, borsaya açılan ilk kapı firması olacak. Bu yıl kazançlarının bir bölümünü halka arz edeceklerini aktaran firma Dış Ticaret Yöneticisi ve Grup Şirketleri Genel Koordinatörü İsmail Aktolga, "Son yıllarda şirket satın alımları da yaparak firmamızı büyüttüğümüz için piyasalarda bizden her yıl bir sürpriz bekleniyor. Bu yıl kazancımızın bir bölümünü halka arz edeceğiz. Bağımsız denetim süreci ve diğer prosedürlerin birçoğu tamamlandı. Geçen yılın ikinci yarısında halka arz ile ilgili olarak SPK'ya başvurduk. Sürecin tamamlanmasını bekliyoruz, 2018 yılında Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayacağız. Türkiye'de borsaya açılan ilk kapı firması olacağız" diye aktardı.

'Yatırım hedeflerimizi tamamladık'

Aktolga, "55 bin metrekarelik alan üzerinde aylık 20 bin adet kapı üretimi yapıyoruz. Yatırım hedeflerimizi ve makine parkımızı tamamladık. Kuruluşumuzdan bu yana firmamız hem yatay hem dikey olarak büyüdü. Bu günlere pazar payımızı ve ciromuzu her yıl artırarak geldik. 2015 yılında bir iç kapı üretim fabrikasını satın alarak bünyemize kattık. 2016 yılında dayanıklı tüketim malları ocak-fırın üreten bir fabrikayı ,2017 yılında ise bir çelik kapı fabrikasını da satın alarak sektörel anlamda çeşitlilik sağladık. Böylelikle hem şirket kapasitemizi hem de pazar payımızı büyüttük "diye konuştu.

2003 yılından bu yana Kayseri OSB'de faaliyetini sürdüren Formet Çelik Kapı ,çelik kapı, iç oda kapısı, yangın kapısı ve endüstriyel kapıların üretimini yapıyor. Firma bunun yanı sıra antibaktariyel hastane kapısı, x-ray dayanımlı kapılar gibi özel kapıların da üretimlerini gerçekleştiriyor. Patent ve faydalı model konusunda Türk Patent Enstitüsü (TPE) tarafından ödüllendirilen firma, 4 kıtada 50 ülkeye ürünlerini ihraç ediyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir