Fujifilm Türkiye'de inovasyon merkezi açtı

Fujifilm, Japonya, ABD, Hollanda, İspanya ve İngiltere'den sonra 6'ncı Açık İnovasyon Merkezi'ni İstanbul'da açtı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fujifilm’in yeni inovasyon merkezi İstanbul

SİBEL SANCAKLI

İSTANBUL - Fujifilm Açık İnovasyon Merkezi, İstanbul’daki Fujifilm merkez binasında faaliyete geçti. Merkez, Türk şirketlerinin, üniversitelerinin ve girişimcilerin yanı sıra Kafkaslar, Orta Asya, Balkanlar, Ortadoğu ve Afrika bölgesindeki potansiyel iş ortaklarına açık olacak. Fujifilm yeni inovasyon alt yapısı, devlet kurumları ile de işbirliği yaparak, ihtiyaç duyulan araştırma ve geliştirme projelerinin hayata geçirilmesine katkı sağlayacak.

Açık İnovasyon Merkez’leriyle, küresel yeniliklerin keşfedilmesine olanak sağlama hedefinde olduklarının altını çizen Fujifilm Ortadoğu ve Türkiye Başkanı Jun Higuchi, “Fujifilm Türkiye Açık İnovasyon Merkezi yaklaşık 50 ülkeye hizmet verecek. Kazakistan’dan Güney Afrika’ya uzanan ve Orta Doğu’yu da kapsayan geniş coğrafyada, potansiyelinden dolayı İstanbul’u inovasyonun merkezi olarak konumlandırdık. Fujifilm’in tüm global know-how’ını iş dünyasına ve fikirlere açıyoruz” şeklinde konuştu.

Fotoğraf filmlerinden medikale uzanan gelişim

Sağlık hizmetleri ve fonksiyonel malzemeler alanlarında da ürünler, hizmetler geliştiren firmanın, karbon ve su kullanımını azaltma, doğal kaynakları ve ambalajlama malzemelerini daha verimli kullanmak ve atık oluşumuyla çevreye yönelik riskleri azaltmak hedefiyle hayata geçirdiği projeleri de mevcut. Fujifilm, Türkiye’deki ana faaliyet alanları olan dijital kamera ve fotoğraf baskı ürünlerinin dışında; medikal sistemler, grafik sistemler, endüstriyel ürünler alanlarında da hizmetler veriyor. Fotoğraf filmleriyle başlayıp, medikale kadar uzanan, çok sayıda temel teknoloji geliştirdiklerini belirten Higuchi, sözlerine şöyle devam etti: “Bu merkez, Fujifilm’in teknik ilerlemelerini takip etmek isteyen geniş bir coğrafyadaki girişimcilere ve yeni teknolojiler ile yakın ilişki kurmak isteyenlere ilham verecek. Gelin, fikirlerinizi teknolojimizle harmanlayalım.”