Galatasaray'ın eski başkanı İran'da petrol arayacak

Galatasaray Kulübü eski Başkanı Ünal Aysal'ın sahibi olduğu Unit International, Rus Zarubezhnet ve İranlı Ghadir Yatırım Holding ile İran'da petrol ve doğalgaz çıkarmak için anlaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Galatasaray Kulübü eski Başkanı Ünal Aysal'ın sahibi olduğu Unit International Enerji AŞ, Rus devlet şirketi Zarubezhnet ve İranlı Ghadir Yatırım Holding ile İran'da petrol ve doğalgaz çıkarmak için 7 milyar dolarlık anlaşma imzaladı.

Anlaşmaya ilişkin yapılan açıklamada, 7 milyar dolarlık yatırımlar zincirinin üçünün toplam rezervi 10 milyar varil ve toplam günlük üretimi 100 bin varil olan petrol yataklarında, birinin ise 75 milyar metreküp yıllık üretim kapasitesine sahip dev bir doğalgaz yatağında olmak üzere toplam dört sahada yapılacağı kaydedildi.

Konsorsiyumun İran'ın başka bölgelerinde de petrol ve doğalgaz çıkarabileceği aktarılan açıklamada, gizlilik anlaşması gereği şirketlerin çıkarılacak gaz ve petrol satışlarından alacakları doğrudan pay miktarının duyurulmadığı bildirildi.

Öte yandan açıklamada, Unit International şirketinin mart ayında İran'da enerji yatırımları yapmak için kurduğu Unit International Enerji AŞ'nin, Uzak Doğulu ortağıyla birlikte bu ülkede toplam 5 bin megavat kapasiteye sahip 4 farklı doğalgaz çevrim santrali kurmak üzere ilgili makamlarla anlaştığı bilgisine de yer verildi.