Garanti İnternet, GİB internet sitesi ile entegre oldu

Garanti Bankası, GİB'in internet sitesi "www.gib.gov.tr"den ulaşılan İnternet Vergi Dairesine entegre oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Garanti Bankası, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) internet sitesi "www.gib.gov.tr"den ulaşılan İnternet Vergi Dairesine entegre olarak Garanti İnternet üzerinden vergi ödemelerinin yapılabilmesini sağlıyor.


Bankadan yapılan açıklamaya göre, Garanti Bankası, GİB'in internet sitesi "www.gib.gov.tr"den ulaşılan İnternet Vergi Dairesine entegre olarak Garanti İnternet üzerinden vergi ödemelerinin yapılabilmesini sağlıyor. Türkiye’de ilk defa "www.gib.gov.tr"deki tüm vergi ödemeleri, internet bankacılığı kullanılarak hesaptan ödenebiliyor.

"www.gib.gov.tr"den Garanti İnternet'i kullanarak vergi ödemesi yapmak isteyenlerin, kimlik doğrulama sürecini tamamladıktan sonra açılan sayfa üzerinden ödeme aracını seçmesi yeterli oluyor. Vergi ödemesi tamamlandıktan sonra, GİB’in internet sitesine yönlendirilen vergi mükellefleri Vergi Tahsil Alındı makbuzuna ulaşabiliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Didem Dinçer Başer, şunları kaydetti:

"Garanti Bankası olarak, müşterilerimizin bankacılık hizmetlerinin yanı sıra tüm finansal işlemlerinde yanında olmak için çalışıyoruz. Bu yaklaşımla, dijital kanallarımızdan hizmet verdiğimiz 5,2 milyon müşterimizin vergi ödemelerini de kolayca yapabilmesi için Garanti İnternet hesaptan ödeme adımını Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesiyle entegre ettik. Türkiye’de bir ilk olan bu hizmetimiz sayesinde, müşterilerimiz, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesinde görüntülediği tüm vergilerini, www.gib.gov.tr üzerinden Garanti İnternet’e bağlanarak ödeyebilecek. Daha önce Garanti İnternet üzerinden belli vergi ödemelerini yapabilen müşterilerimiz, yeni hizmetimizle tüm vergilerini direkt Garanti hesaplarından ödeyebilecek. Önümüzdeki dönemde bu tür hizmetlerle müşterilerimizin her alanda hayatını kolaylaştırmaya devam edeceğiz."