Garanti Koza Sofia Square’i inşa edecek

Garanti Koza, Türkiye’den sonra Bulgaristan’ı ikinci üs yaptı. Şirket, Sofya’da ikinci bir karma projeye hazırlanıyor, yatırım tutarı ise 630 milyon euro.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEYLA İLHAN

DUBAİ - Garanti Koza, Bulgaristan’da Sofia Square adıyla yapılacak yeni projesini Dubai’de yapılan dünyanın en büyük gayrimenkul fuarlarından olan Citys Cape’de ilk defa görücüye çıkardı. Şirket proje için 630 milyon euroluk yatırımda bulanacak. Garanti Koza, Bulgaristan’dan sonra ise Sırbistan, Hırvatistan ve Yunanistan’da yatırım yapmayı planlıyor. Garanti Koza’nın Bulgaristan’daki yatırımları hakkında konuşan Garanti Koza Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ahmet Murat Binark, "Lehman Brothers krizi birlikte birçok Avrupalı çekilince bu da bize Bulgaristan’a yatırım yapma fırsatı verdi. Levent’teki Kanyon projesinin mimarıyla konuşarak projeyi biraz daha geliştirerek Grand Kanyon olarak Sofya’ya taşıdık” diyen Binark, 1450 adet konut, 62 bin metrekare AVM alanı, 24 bin metrekare Swiss Otel ve 12 bin metrekarenin rezidansa ayrıldığı karma projenin yüzde 70’inin satıldığını söyledi. Şu anda metrekare satış fiyatı 1900 euro olan projenin 2019’da teslim edileceğini ifade eden Binark, Sofya merkeze 500 metre mesafede 105 bin metrekarelik arsa üzerinde 3 konut bloku, 1 otel, 1 ofis bloğu ve 40 bin metrekare AVM’si olan Sofia Square adlı projeye başlayacaklarını kaydetti. Projede 2 bin 6 adet konut, 630 rezidans ve 300 odalı otel olacağını söyleyen Binark, ayrıca projedeki gölün etrafında yine 25 bin metrekarelik alışveriş alanı olacağını belirtti.

Avrupa’da büyümeyi sürdürecek Şu anda Bulgaristan’daki en büyük yabancı yatırımcı konumunda olduklarını belirten Binark, “Bulgaristan 500 bin euroluk gayrimenkul alana oturma hakkı sunuyor. Bizde ilk projemizin yüzde 20’sini yabancılara sattık” dedi. İki proje için 630 milyon euroluk yatırım yapacaklarını kaydeden Binark, 2 milyar euroluk satış geliri beklediklerini ifade etti. Binark, Sırbistan, Hırvatistan ve Yunanistan’da da yatırım yapmayı düşündüklerini açıkladı.

Darbe döneminde 2 haftada 200 konut sattı

Darbe kalkışmasının yaşandığı 15 Temmuz tarihinden sonra firma olarak banka kredisi ve peşinat olmadan 100 ay eşit taksitle ödeme imkanı sunan kampanya başlattıklarını söyleyen Ahmet Murat Binark, “Kampanyayı başlattıktan sonra iki hafta içinde 200 adet konut sattık. Toplam kalan 400 dairenin satışı tamamlanana kadar kampanya devam edecek” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir