Generali, satın almalarla ilgileniyor

Generali Sigorta Genel Müdürü Mine Ayhan, “Maalesef, Türkiye’de dünyada olduğumuz lider pozisyonumuzun uzağındayız, ama hedefimiz büyük, burada da lider ve öncü olacağız” dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

capture-20140603-181102.jpg


İtalyan sigorta devi Generali, Türkiye’de 150 yıldır bulunmanın gururunu yaşarken, dünya genelindeki yerine Türkiye’de de gelebilmek için yoğun çaba gösteriyor. Generali Sigorta Genel Müdürü Mine Ayhan, “Şirket olarak yenilenme ve yatırım sürecini tamamladık. Maalesef burada, dünyada olduğumuz lider pozisyonumuzun uzağındayız. Ama hedefimiz büyük, burada da lider öncü olacağız” şeklinde konuştu. Ayhan, bu yolda 3 yıl içinde satın alma ve hayat branşında da faaliyete başlama gibi planları olduğunu söyledi. 

Generali Sigorta Genel Müdürü Mine Ayhan, şirketin hedefl erini DÜNYA ile paylaştı. Generali Sigorta’nın 2014 yılını Türkiye’deki 150’nci yılları olmaları nedeniyle çok önemsediklerini belirten Mine Ayhan, “Bu sene başı itibariyle şirketimizi yepyeni, inovatif, teknolojik ve öncü bir şirket olarak yeniden lanse ettik. Bu yılki gidişatımızdan çok memnunuz. İlk 4 ayda prim üretimimizde yüzde 52 oranında bir artış yaşadık. Ama bizim hedefimiz daha büyük ve kalan 8 ayda çok daha büyük bir prim üretimi gerçekleştirmek istiyoruz ve bunu yapacağımıza da inanıyoruz” dedi. 

10 yıl içinde hedef ilk 3 

2014’ün Generali açı sından iyi gitmesinin nedenleri sorduğumuz Ayhan, “Bunun en önemli nedeni belli bir hazırlık sürecinden geçilerek elde edilmesinden dolayı. Bu süreçte hem benim hem tüm ekibimizin çok önemli emeği var. Gece gündüz çalıştık, yüreğimizi koyduk. Bakın şirketimiz 150 yıldır burada ve Türkiye’ye gelip de hiç kesintisiz gitmeden kalan en eski yabancı şirket durumundayız, bu bize gurur veriyor. Fakat burada, dünyada olduğumuz lider pozisyonunda değiliz maalesef. Ama hedefimiz büyük, burada da lider ve öncü olmak gibi bir hedefimiz var. Bunu en azından 10 yıl içinde ilk önce 10’a sonra 5’inci sıraya çıkmak. Ardında da gerçek yerimiz ve hedefimiz olan dünyadaki gibi ilk 3 içinde olmak” diye özetledi. 10 yıllık iş planı yaptıklarını söyleyen Ayhan, sermayelerini 55 milyon TL artırdıklarının da altını çizdi. Büyüme yönünde her türlü satın alma fırsatlarını değerlendireceklerine özellikle dikkat çeken Ayhan, “Çünkü hedefimizi koyduk. Generali olarak lider olmak istiyoruz. Şu an ki iş planımız 2-3 sene organik büyüme yönlü ama tabiki fırsat çıkarsa bakarız. Aynı zamanda hayat branşına da girmek istiyoruz bu konuda banka kanallarıyla görüşüyoruz. Bildiğiniz gibi biz her satın alma fırsatına ilgimizi gösterdik ve bunu hiç saklamadık” dedi. 

Tarifemizi İtalyan aktüerlerle birlikte oluşturduk 

Sohbette tarifelerine özel bir yer açan Mine Ayhan, tarifeleri üzerine 2 yıla kadar hem Türk hem de İtalyan aktüerlerin yoğun bir şekilde çalıştığını belirterek şunları söyledi: “ İtalyan aktüerler dünyaca ünlüdür. Burada bize büyük bir kaynak aktardılar ve çalıştılar. O kadar sofistike ve olumlu bir tarife hazırladılar ki iyi sürücüyü koruyan ve çok uygun fiyatta ürünler ortaya çıktı. Yakında trafik ve kasko dışında da yeni ürünlere de yoğunlaşacağız. ”

Markamıza büyük yatırım yaptık 

Hedefleri doğrultusunda gelinen duruma yönelik çok ciddi bir iş planı yaptıklarını anlatan Mine Ayhan, “Öncelikle çok sağlam bir takım oluşturduk. Hepsi kendi alanlarında uzman kişiler. Bu kişilere çok ciddi yatırım yapıyoruz. Bilgi işleme çok büyük yatırım yaptık. Tüm sistemimizi yeniledik. Markamıza büyük yatırım yaptık. Hemen hemen tüm mecrada yoğun bir kampanya döneminden geçiyoruz. Aynı zamanda acentelerimize büyük bir yatırım yaptık. Başvuru sayımız çok arttı. Çok katılmak isteyen acenteler var. Yıl sonu hedefimiz 600 acenteye ulaşmak. Mayıs ayında ise 500’ü geçtik. Acentelerinin ilgisini çekmemizin nedenlerine baktığımızda. Bugüne kadar yaptığımız yatırımları dikkatle izlediler. Onlar şirketin nereye gideceğine inanıyorlar. Bu yolculukta, kaliteli hizmet alacaklarını, uygun ürünleri ve markaya yatırımımızı gördüler” diye konuştu. 

Sektör kötüye gidiyor eleştirilerine katılmıyorum 

Sektöre yönelik görüşlerini paylaşan Mine Ayhan, “Sektör kötüye gidiyor eleştirilerine katılmıyorum” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Başka beyanlarda yazılan ve aktarılan sorunlar var ama bu öyle bir aktarılıyor ki sanki tek mesele buymuş gibi. Şirketlerin çok yoğun rekabette olması gibi ama tabiiki rekabet olacak bunu problem olarak göremeyiz. Asıl problem sigortalanma oranı. Ben geleceğe olumlu bakıyorum ama, bir an önce de sigortalanma oranı artması gerekir. Evet geçen yıl bir toparlanma oldu ve bunun böyle devam etmesi için, sigortalanma oranının artması gerekir yoksa sıkıntılar tekrar başlayacak. Ne kadar çok kişi sigortalı olabilirse bütün yaşanan sorunlar azalacak ayrıca da bu oran artıkça primler düşecektir.”

Mine Ayhan’dan kısa kısa… 

-Sigortacılık her zaman acente ile olacak ve biz onlara teknolojiyi kaçırmayın bunlara yetişin dedik. Bu nedenle de her acentemize bir web sayfası açtık. 

-Müşterilerimiz bize istediği her yerden ulaşabilsin dedik. Telefonla, acente ile internetten, bankadan her yerden. Bu konuda biz çok iddialıyız. Bu durum sigortalanma oranını da artıracaktır diye düşünüyoruz.  

-Büyük yatırımlar yaptığımız bir senedeyiz. Bu nedenle bu sene kar etmek gibi bir beklentimiz yok. 

-Tarife tanıtımlarımızda Robin Hood dedik. Bunu bir sosyal sorumluluk olarak gördük ve iyi sürücü ile kötü sürücü arasına bir fark yarattık. 

-İstediğimiz yerde çok iddialıyız ve her şirketten daha rekabetçi fiyat veriyoruz

Bu konularda ilginizi çekebilir