Geri dönüştürülmüş iplik için Ar-Ge merkezi

Gaziantep Üniversitesi ile Gama Reycle Elyaf İplik geri dönüştürülmüş tekstil ürünleri geliştirmek üzere Ar-Ge merkezi kurulması amacıyla protokol imzaladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gaziantep Üniversitesi TargeT Teknoloji Transfer Ofisi ile Gama Reycle Elyaf İplik A.Ş arasında Gaziantep Üniversitesi Rektörlük Toplantı Salonunda, "Ar-Ge Merkezleri İşbirliği" protokolü imzalandı. 

İmza toplantısının açılış konuşmasını yapan GAÜN Rektör Danışmanı Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, "Üniversitemizin çok farklı alanlarda birbirinden farklı konularda çalışmaları var. Firmaların Ar-Ge Merkezi Başvurusunda hem mevcutta bulunan Ar-Ge projelerini değerlendiriyoruz hem de kurulum sürecini yönetiyoruz. Ar-Ge Merkezi başvurularında Bakanlık bir takvim belirlemiş durumda.

Başvurular maksimum 60 gün içinde sonuçlanıyor. Bu süre içinde farklı üniversitelerden hakemler geliyor ve Ar-Ge Merkezi yapan kuruluşun fiziki alt yapılarını görüp bir rapor oluşturuyor. Bu bağlamda TargeT Teknoloji Transfer Ofisi Uzmanlarımız ve Tekstil Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Daşdemir hocamız ile birlikte Gama Recycle firmasının Ar-Ge kurulumuna hem destek vereceğiz hem de mevcut projelerini değerlendireceğiz." diye konuştu.

"En önemli konu geri dönüşüm"

Gama Recycle Elyaf İplik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kaplan ise "Sektörümüzde en önemli konu geri dönüşüm. ABD'de çöpten toplanan malzeme miktarı yüzde 30 civarında iken Türkiye'de bu rakam yüzde 8 seviyelerinde. Her bir kaynaktan, atıktan farklı şeyler çıkabildiği gibi her bir Ar-Ge projesi kaynak verimliliği anlamında işletmeyi, sektörü farklı noktalara taşıyabilir" dedi.

GAÜN Tekstil Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Daşdemir de "Çöpten sadece doğal değil, teknik tekstil de yapıyoruz. Bu iş birliği protokolü ile Gaziantep Üniversitesi olarak Ar-Ge fiziki personel ve proje yapısının sağlam bir şekilde hazırlanmasında Gama Tekstil'e destek vereceğiz. Yine Ar-Ge personellerine, Ar-Ge Yenilik ve İnovasyon eğitimlerinin verilmesi, Ar-Ge projesinin ortaya çıkarılması ve mevcut olanların değerlendirilmesinden patentlik ürün başvuru dosyasının hazırlanmasına kadar pek çok konuda firma ile birlikte yol alacağız" şeklinde konuştu.