Girişimci kadınlar unutulan Ege lezzetlerini hatırlatıyor

Bodrum'da konsept bir işletme olan Culinary Bodrum Cookery & Bar, alışıla gelmişin dışında bir tarz ile hizmet veriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bodrum'da yeni açılan ve konsept bir mekân olan et ve Ege mutfağı üzerine hizmet veren Culinary Bodrum Cookery & Bar, farklı sunumlar ve tamamı Türk mutfağından gelen bir damak tadıyla hizmet veriyor. 

Selen Cambazoğlu ve Işıl Önder ortaklığında açılan Culinary Bodrum, Neyzen Tevfik Caddesi üzerinde müşterilerini ağırlıyor. Mekan, gecesiyle, gündüzüyle Bodrum'un keyfini sürmek isteyenlerin yeni adresi olmaya aday. 

Mekan, aslında kuzen olan, Selen Cambazoğlu ve Işıl Önder ortaklığında girişimci kadınların elinin değdiği, titizlikle hazırlanmış menüleri, farklı sunumlar ve Türk mutfağından gelen bir damak tadıyla müşterilerinin beğenisine sunuyor.

culinary_bodrum2.jpg

Restoranın aslında et ve Ege mutfağında hizmet verdiğini söyleyen Cambazoğlu, menülerinin et ağırlıklı olduğunu belirtti. Selen Cambazoğlu, "Öncelikle Bodrum'da olmamız nedeniyle ve içerisinde bulunduğumuz projeler nedeniyle, Ege mutfağının kaybolmaya yüz tutmuş lezzetlerini ve Ege'ye özgü mevsim sebzelerine de yer vererek desteklememiz gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle menülerimizde olmayan, mekanın girişindeki kara tahtamıza günlük olarak yazdığımız Parsel 75 adını verdiğimiz bir Ege mutfağı menümüz var.  Bodrum'da bir kebapçıya ihtiyacımız olmadığını düşündüğümüzden, fark yaratmak ve sosyal sorumluk projemiz kapsamında bu konsepti geliştirdik" dedi.

Yaklaşık 4 metrelik bir mangallarının ve isteyenlerin önünde oturabileceği bir ocak başının olduğunu söyleyen mekanın ortağı Cambazoğlu, taş fırınlarının Nazilli'den getirtildiğini, et ustası Fazlı Altun'un et menülerini müşterilerine hazırladığını ifade etti. 

culinary_bodrum3.jpgCulinary Bodrum'un mutfağı saat 23.00'e kadar, taş fırını ise 00.00-02.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Tüm ürünlerin organik olduğu mekanda yerli üretim şaraplar da müşterilerin beğenisine sunuluyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir