Gitaş, Cenevre’de finale kalan 2 şirket arasında

Gitaş, dünyanın en ciddi tahıl konferansı olan Global Grain Cenevre’de yüzlerce firma arasından ‘En İyi Ticaret Firması Kategorisinde’ finale kalan iki firma arasında kalmayı başardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YILDIZ DOĞRUER YEMİŞ

Gıda, enerji, otomotiv ve lastik, yağlı tohum işleme ve modern tarım gibi farklı alanlarda faaliyetlerini sürdüren Aydoğanlar Grup bünyesinde faaliyet gösteren şirketler arasında yer alan Gitaş’ın 25’in üzerinde ülke ile hububat ticareti gerçekleştirdiğine dikkat çeken Gitaş A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Aydoğan şu bilgileri verdi:

“Global Grain Cenevre Avrupa’nın en büyük tahıl toplantısı. Gitaş bu yıl en iyi ticaret firması kategorisinde finale kalan iki firma arasında yer alıyor. İki yıldır finale kalıyoruz ve bu yıl ödül almayı bekliyoruz.”

Aydoğan, Gitaş’ı 1994 yılında satın alarak gıda sektörüne adım attıklarını anlattı. 2000 yılında Konya’nın ilk soya tesisini kurduklarını belirten Aydoğan, “Türkiye’nin ilk yerli 3’lü hibrid ayçiçeği tohumunu ürettik. Konya’da ne üretebiliriz onu araştırdık ve ay çekirdeğine yoğunlaştık. 2007 yılında yağ fabrikamızı Konya’da hayata geçirdik. Şu an günlük 500 ton kırma kapasitesine sahibiz” diye konuştu.

Yağlı tohuma ilgi duymayla birlikte yem hammadde ticareti ve ithalat işine de başladıklarını ifade eden Aydoğan, “Konya’da ayrıca 2008 yılı itibariyle bakliyat paketleme ve küp şeker paketleme tesisi kurduk” dedi.

İlk 10 firmadan biri

Rusya ve Kazakistan’daki iş ortakları vasıtasıyla çiftçiden doğrudan aldıkları ürünleri oradaki depolarında muhafaza ettiklerini anlatan Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Aydoğan, “Aldığımız bu ürünlerin Türkiye dahil olmak üzere Yunanistan, İspanya, Tunus, İtalya ve daha birçok farklı ülkeye satışını gerçekleştiriyoruz. Bunlara ek olarak Güney ve Kuzey Amerika’dan ve Karadeniz’den aldığımız soyaları Türkiye’ye getirip, fabrikamızda işleyerek ülke genelindeki yem fabrikalarına satışını yapıyoruz. Kazakistan buğday ve arpasını dünya pazarına çıkaran en büyük 10 firma arasındayız. Rusya’dan küçük gemi kategorisinde en çok mal çıkaran ilk 5 firma arasındayız” diye konuştu.