Goldmaster yabancı ortaklık ve halka açılma sinyali verdi

Elektrikli uydu alıcıları üretiminde Türkiye’deki ilk firmalardan olan GoldMaster, yabancı ortaklık sinyali verdi. GoldMaster Genel Müdür Sinan Bora, “Orta vadede şirketlerimizi ya halka açacağız ya da yabancı ortaklarla büyüyeceğiz” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KEZBAN KARABOĞA

İSTANBUL - Türkiye’de elektrikli uydu alıcıları işinde ilk üreticilerden olan GoldMaster, yabancı ortaklık ve halka arz sinyali verdi. GoldMaster Genel Müdür Sinan Bora, “Orta vadede şirketlerimizi ya halka açacağız ya da yabancı ortaklarla büyüyeceğiz. Porio Mağazacılık, LED Aydınlatma, sağlık işimiz ve elektirik ev aletleri imalatı olmak üzere 4 alanda yabancı ortaklarla evlilikler yapabilir, halka açılabiliriz” dedi. 

GoldMaster, elektrikli uydu alıcıları üretiminde 40 yıllık bir şirket. Türkiye’deki ilk üreticilerden. GoldMaster markasıyla son 1 yılda İran’da 8 tane showroom açtı. Bu işte ülke saysını Azerbaycan, Gürcistan, Irak dahil 25 ülkeye çıkarmayı hedefiliyor. Ama asıl fl aş bu değil. GoldMaster, son 5 yılda birbirinden farklı birçok işe girdi. Küçük elektrikli ev aletleri işinde 1.5 yıl önce üretime başladı. 250 çeşit ürünü var. 20’sininin üretimini yapıyor. Bunu 2016 yılında 50’ye çıkaracak. LED üretime başladı. Porio markasıyla mağazacılık yapıyor. Hem mutfak hem de ev dekoratif ürünleri satıyor. Bunu zincirleştirecek. 1 yılda 5 mağaza açtı. 5-7 yılda 100 mağazaya ulaşmayı hedefl iyor. Bunlar Türkiye’de ve öncelikli İran’da, Irak, Suudiarabistan, Katar öncelikli Ortadoğu’da olacak. Bitmedi. Sağlık işi de var. Burada Alman bir şirket ile ortak. Doktora gitmeden kan şekeri, tansiyon, ateş değerlerini ölçebilen, Medisana markalı 5 farklı cihazın satışını yapıyor. Şimdi TÜBİTAK işbirliği ile kalp gibi ciddi hastalıklara yönelik, kalp nabız ölçme cihazı geliştiriyor. 

Krizden ‘iş’ çıkartıp büyüyor 

"Krizlere açık bir ülkede tek bir sektöre işe bağlı kalmak doğru değil" şeklinde konuşan Bora, “Hepsi gelişen sektörler. Her işi kendi yöneticisiyle, enerjisiyle yönetiyoruz. 5 şirketle 8 ayrı sektördeyiz. İnşaat yapalım para kazanalım demiyoruz. 40 yıllık imalatçı firma olmamızın sorumluluğu ile yatırım yapıyoruz. Üretimi seviyoruz” dedi. Türkiye’nin şimdiye kadar 7-8 tane ciddi kriz yaşadığını ve bunların hepsinden büyüyerek çıktıklarını aktaran Bora, “Eski işlerimizde kalsaydık yeni işlere girmeseydik krizleri atlatamazdık. Şimdi de kriz var mı yok mu söylentilerinin içinden bir ‘iş’ çıkardık. ‘Kurumsal Hijyen, Kurumsal Koku’ alanında bir işe girişeceğiz” dedi. 

Tablet, cep üretimine istekliyiz 

Eğer teşvik verilirse tablet ve cep telefonu üretimi yapabileceklerini belirten Bora, “İstekliyiz. Know-how’ımız, makine parkımız buna hazır. Zaten bir kolej ile birlikte ‘GoldMaster’ tableti yapıyoruz. Hemen üretebilecek teknolojiye sahibiz” diye konuştu. Goldmaster, 1975’te kurulan üretici aile şirketi. Zikri Cenk Bora ve 3 kardeş yönetimde. Yani 2. jenerasyon işin başında. Genel Müdür Bora, 3. kuşağı yönetim için hazırladıklarını söyledi

KÜÇÜK PARÇALI YEMEK TAKIMI YENİ TREND

Elektrikli ev aletlerinde, geçen yılın ilk yarısında yüzde 11’lik büyüme yaşandığı bilgisini veren GoldMaster Genel Müdürü Sinan Bora, Ortadoğu’dan gelenler, öğrencilerin şehir dışında okurken yeni ev açma talepleri ile büyüdüğünü belirtti. Züccaciyede de değişim yaşandığını belirten Bora, “Eskiden takımlar 10 yıl giderdi. Artık 2 yıl bile fazla. 60-100 parçalık takımlar yerine küçük parçalı takımlar trend. Kadınlar kendi yemek takımını kendisi kurmak istiyor” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir