Goodyear'dan mevsime uygun lastik uyarısı

Kış mevsiminin sona ermesiyle sürücülerin kış lastiklerini mevsim şartlarına uygun yaz lastiğiyle değiştirmesi uyarısında bulunuldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Goodyear, sürücülere, kış lastiklerinin mevsime uygun lastiklerle değişimine ilişkin uyarılarda bulundu.

Goodyear açıklamasına göre; hamur yapısı ve sırt desenleri gibi birçok özelliğiyle farklı şekilde geliştirilip üretilen kış ve yaz lastikleri, üretimlerine uygun şartların dışında kullanıldığı taktirde performanslarını tam anlamıyla sergileyemiyor. Yaz lastiklerine doğru zamanda geçmek, araçta ideal performans sağlamasının yanında, yakıt tüketimini düşürüyor ve lastiklerin sırt desenlerinden kaynaklanan gürültüyü de azaltıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Goodyear Tüketici Lastikleri Direktörü Ersin Özkan, kış mevsiminin sona ermesiyle sürücülerin kış lastiklerini mevsim şartlarına uygun yaz lastiğiyle değiştirmesinin önemine işaret ederek, şunları ifade etti:

"Kış lastikleri +7 derecenin altında hamur yapısı gereği daha iyi yol tutuşu daha az fren mesafesi sağlarken, yaz lastikleri yaz şartlarında kış lastiklerine göre her yönden çok daha iyi performans gösteriyor. Bunun dışında yuvarlanma direncine bağlı yakıt tüketimi ve gürültü emisyonu konularında kış lastiklerinin yaz mevsiminde kullanılması verimlilik açısından uygun değil. Biz Goodyear olarak sürücülere nisan başından itibaren, sıcaklığın +7 derecenin üzerine çıktığı tüm bölgelerde, lastik değişimlerini yapmalarını öneriyoruz."

Mevsimine göre lastik kullanımının avantajları arasında, hamur yapılarındaki farklılıktan dolayı daha kısa fren mesafesi ve ıslak/kuru zeminde yola tutunma performansı gösteriliyor. Bu avantajlar arasında, yaz lastiklerinin sırt diş yapılarından dolayı daha az gürültü çıkması ve daha çok konfor sağlaması ile yaz lastiklerinin yuvarlanma dirençlerinin az olması sebebiyle kış lastiklerine göre daha az yakıt tüketimi sağlaması da yer alıyor. Ayrıca, mevsimsel lastik değişimiyle lastiklerin daha uzun süre kullanılabilmesi ve lastik ömrünün uzaması da işaret edilen olumlu göstergeler arasında bulunuyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir