GÜBRETAŞ, 47.8 milyon lira net kar yazdı

Gübre Fabrikaları T.A.Ş., 2015 yılının 9 ayında 47,8 milyon liralık net kar elde etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gübre Fabrikaları T.A.Ş. (GÜBRETAŞ), 2015 yılının 9 ayında 47,8 milyon liralık net kar elde etti.

GÜBRETAŞ'tan yapılan açıklamaya göre şirket, 2015 yılı 3. çeyrek finansal sonuçlarını kamuoyuna duyurdu.

Buna göre 2015 yılının 9 ayında konsolide olarak 2 milyar 268 milyon liralık net satış geliri elde eden GÜBRETAŞ'ın aynı dönemde konsolide karı 202,8 milyon liraya ulaştı. Şirketin ana ortaklık payına düşen net karı ise 47 milyon 814 bin lira olarak gerçekleşti.

GÜBRETAŞ, bu yılın 9 ayında geçen yılın aynı döneminde 380 bin ton olarak gerçekleşen üretimini yüzde 35,3 artışla 514 bin tona yükseltti. Şirketin toplam gübre satışlarında ise yüzde 6,8 oranında artış sağlandı. 

Böylece GÜBRETAŞ'ın Türkiye faaliyetlerindeki net satış geliri 1 milyar 297 milyon lira olurken, İran'daki bağlı ortaklığı Razi Petrokimya'nın faaliyetlerinde ise 1 milyar 45 milyon lira net satış geliri elde edildi.

Bunun sonucunda konsolide cirosunu önceki yıla oranla yaklaşık yüzde 12,5 artışla 2 milyar 268 milyon liraya çıkartan GÜBRETAŞ'ın yılın 9 ayında pazar payı yüzde 29,3 olarak gerçekleşti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GÜBRETAŞ Genel Müdürü Şükrü Kutlu, şirket olarak rakamsal verilerindeki artışla istikrarlı büyümelerini sürdürdüklerini bildirdi.

Seçim gündemine bağlı siyasi belirsizlikler dolayısıyla artan döviz fiyatları nedeniyle kur kaybından etkilenmelerine rağmen bu yılın 9 ayını üretim, satış ve ciro artışlarıyla tamamladıklarını vurgulayan Kutlu, şunları kaydetti:

"Tarımsal üretim faaliyetlerinin yoğunluk kazandığı son çeyrekte daha güzel bir döneme girdik. Son çeyrekteki hedeflerimizi de gerçekleştirerek 2015 yılını yeni satış ve ciro rekorlarıyla tamamlamayı öngörüyoruz. GÜBRETAŞ'ı daha güçlü bir geleceğe hazırlamak için yatırım çalışmalarımızı da hız kesmeden devam ettirerek bu yılın 9 ayında 37 milyon liralık yatırım gerçekleştirdik."

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir