Halk GYO, 37 milyon TL kâr etti

Halk GYO'nun kârı üçüncü çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 artış gösterdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Halk GYO, üçüncü çeyrek bilançosunu açıkladı. Buna göre; Halk GYO’nun 9 aylık toplam hasılatı 62 milyon TL olurken, net kârı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 artarak 37 milyon TL olarak kaydedildi. Aktif büyüklüğü 2 milyar TL’ye yaklaşan şirket, dönem içerisinde yeni ortaklıklara da imza attı.

Kurduğumuz güçlü işbirlikleriyle portföyümüzü zenginleştirmeye devam ediyoruz diyerek sözlerine başlayan Halk GYO Genel Müdürü Dr. Feyzullah Yetgin, “Alsancak Projesi Halk GYO olarak İzmir’deki ilk projemiz. Bu proje aslında ülkemize her zaman daha iyisini kazandırma tutkumuzun bir sonucu. Proje kapsamında sektörümüzün güçlü oyuncularından Teknik Yapı ile işbirliği yapıyoruz. Bundan sonraki süreçte de güçlü işbirlikleri ile ülkemizin dört bir yanında, yatırım yaptığımız bölgelerin yaşam standartlarını yükseltecek projelere imza atmayı hedefliyoruz. Alsancak Projesinin de tasarım aşamasını tamamlayarak kısa bir süre sonra inşasına başlayacağız. Şimdiden başta İzmir halkına olmak üzere sektörümüze ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

“Desteklerle yıl sonunu rekorla kapatacağız”

Eylül ayında konut satışlarındaki rekora ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Yetgin, “Teşvikler sektörümüzü hareketlendiriyor. Yılın büyük kısmında önemli bir satış grafiği yakalarken Eylül ayını konut satış rekoru kırarak kapattık. Yerli yatırımcıya KDV indirimi, yabancıya sıfır vergi ve tapu harcı indirimlerinin son ayı olması bu sonuçta çok etkili oldu. Eylül ayı sonuçlarına baktığımızda hem toplam konut satışında hem de yabancılara konut satışında ay rekorlarını kırdık. Bunlar sektörümüzün önünü açacak motivasyon verici çıktılar. Sektörümüzün hedefi yılsonu itibarıyla bir önceki yılın rakamlarını geride bırakarak yeni bir rekora imza atmaktır.” dedi.