Havaş, Avrupa'da hizmet ağına yeni havayolları ekledi

Havaş Europe ile Almanya'nın Münih Havalimanı'nda Türk Hava Yolları ve Air Europa ile Hamburg Havalimanı'nda Alitalia ve Brussels Airlines ile Letonya'nın Riga Havalimanı'nda da UTAir Ukraine ile el sıkıştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Havaş, Avrupa'daki iştiraki Havaş Europe'un müşteri portföyüne yeni havayolları ekledi.

Havaş'tan yapılan açıklamaya göre şirket, Avrupa'da yer hizmeti verdiği iştiraki Havaş Europe ile Almanya'nın Münih Havalimanı'nda Türk Hava Yolları ve Air Europa ile Hamburg Havalimanı'nda Alitalia ve Brussels Airlines ile Letonya'nın Riga Havalimanı'nda da UTAir Ukraine ile el sıkıştı. Bu çerçevede Münih'te Air Europa'ya bilet satış hizmeti başladı. Türk Hava Yolları'nın yolcu ve harekat hizmetleri de bu havalimanında Havaş Europe tarafından verilecek. Şirket Hamburg'ta ise ay sonuna kadar Alitalia ve Brussels Airlines'a hizmet vermeye başlayacak. Letonya'nın başkenti Riga'da da UTAir Ukraine Havaş Europe'u tercih etti.    

Havaş Genel Müdürü Nurzat Erkal, konuya ilişkin değerlendirmesinde şunları kaydetti:

"Havaş ile yurt içi operasyonumuzu genişletirken, iştirakimiz Havaş Europe ile de büyük bir büyüme ivmesi yakalıyoruz. Havaş'ın müşteri memnuniyeti esasına dayanan uluslararası standartlardaki hizmetiyle, yurt dışında faaliyet gösterdiğimiz Almanya ve Letonya'da portföyümüzü genişletmeye devam ediyoruz. Havayollarıyla gerçekleştirdiğimiz yeni anlaşmalarla Havaş Europe olarak Almanya ve Riga'da hizmet verdiğimiz uçuş sayısını yüzde 14 artırmayı hedefliyoruz."

Açıklamaya göre Havaş'ın uluslararası pazarda büyüme ve küresel marka olma stratejisiyle Kuzey Avrupa'da kurduğu Havaş Europe, bugün Letonya'da Riga Havalimanı'nda ve Almanya'da Frankfurt, Münih, Berlin Tegel, Hamburg, Stuttgart ve Duesseldorf Havalimanları'nda faaliyet gösteriyor. Havaş Europe geçen yıl yaklaşık 50 bin uçak seferine hizmet sundu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir