Hazine payını eksik ödeyen Vodafone'a 1 ay süre

Hazine payını eksik ödeyen Vodafone Telekomünikasyon AŞ'nin söz konusu yükümlüğünü yerine getirmesi için 1 ay ek süre verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu, GSM ve IMT-2000/UMTS İmtiyaz Sözleşmesinden kaynaklanan Hazine payını eksik ödeyen Vodafone Telekomünikasyon AŞ'nin söz konusu yükümlüğünü yerine getirmesi için 1 ay ek süre verdi. 

BTK'nın internet sitesinde yer alan Kurul kararına göre, Hazine payı ödeme yükümlülüğünü GSM ve IMT-2000/UMTS İmtiyaz Sözleşmesine uygun şekilde yerine getirmeyen Vodafone'a, Hazine Müsteşarlığının söz konusu işletmeciye ödemesi gerektiğini bildirdiği tutarları yatırması için 1 ay süre verilmesine karar verildi. Ayrıca, yasa gereği, söz konusu yükümlülüğünü yerine getirmemesi durumunda Vodafone'a 100 gün süre tanınması benimsendi. 

Söz konusu süre içinde Hazineye belirtilen tutarın ödenmemesi halinde tahsil dahil gerekli işlemlerin yapılması konusunda icraya yetki verilmesi ve Kurul kararının Vodafone Telekomünikasyon AŞ'ye, Hazine Müsteşarlığına, Maliye Bakanlığına ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına tebliğ edilmesi kararlaştırıldı.