Helvacızade, ISO 500'de yükselişte

Helvacızade Grubu, ISO 500 listesinde 469. sıradan 422. sıraya yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Sanayi Odası'nın 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2016 araştırmasının sonuçları açıklandı. İstanbul Sanayi Odası tarafından yayınlanan listede, Helvacızade Gıda İlaç Kimya San. ve Tic. A.Ş. de 422. Sırada yer aldı. Helvacızade Grubu da en büyük 500 kurum arasında yer alarak 469. sıradan 422. sıraya yükseldi.

Şirketin tüm faaliyet alanları ile ilgili açıklamalarda bulunan Helvacızade Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tahir Büyükhelvacıgil, "17 farklı kalite ve sistem sertifikası ile tüm dünyada en yüksek kalitede ürünler sunabileceğini tescil ettiren Zade ürünlerimiz Kosta Rika gibi ülkelere ulaşıyor. Zade Tesislerimizin bünyesindeki depolama ve paketleme üretim hatlarımızın kapasitesini artırıyoruz. "Distribütörlük hizmetleri alanında 1960'lı yıllardan itibaren güçlü dağıtım ağımız ile İç Anadolu Bölgesi ve Türkiye genelinde tüketicileri kaliteli ürünler ile buluşturuyoruz ve merkezimiz Anadolu'nun en büyük lojistik merkezleri arasında yer alıyor. 2017 yılı başında İzmir'de faaliyete geçen Helvacızade İzmir ofisimiz ve lojistik depomuz ile Ege Bölgesi'nde de konumumuzu daha da güçlendireceğiz" dedi.

Sağlık alanında 40 milyon euroluk yatırım

"Sağlık alanında Konya'da gerçekleştirdiğimiz 40 milyon euroluk Ar-Ge ve Ür-Ge yatırımı ile Türkiye OTC pazarının seyrini olumlu yönde değiştirdik" diyen Büyükhelvacıgil, "2016 yılında aldığımız 4 yeni ilaç ruhsatı ile yüzde 100 yerli Türk ilaçlarını toplum sağlığına ve ülke ekonomisine kazanmaya devam edeceğiz. 2016 yılında Hollanda ve Singapur'a yaptığımız ihracatın ardından bu yıl ABD, Avrupa ve Ortadoğu'ya sağlık ihraç edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Ülkemiz ve toplumumuz için daha pek çok yapacak işimizin olduğunu görüyoruz. Helvacızade Ailesi olarak sorumluluğumuzu Ar-Ge ve inovasyona odaklanarak yerine getirmeye devam edeceğiz."

Bu konularda ilginizi çekebilir