Henkel Gebze'de fabrika temelini attı

Henkel, Türkiye’de Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’nin en büyük Endüstriyel Yapıştırıcılar fabrikasının temelini bugün attı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye’yi sadece ürünleri için değerli bir piyasa değil, aynı zamanda önemli bir üretim merkezi olarak da gören Henkel, Kocaeli Gebze’de hayata geçecek yeni üretim merkezinin temelini 9 Kasım 2016 tarihinde gerçekleşen bir törenle attı.

Türk Henkel Yürütme Kurulu Başkanı Hasan Alemdar “Henkel olarak Türkiye’yi her zaman yatırım yapmaya değer, yüksek büyüme potansiyeline sahip ve güvenilir bir ülke olarak görüyoruz. Öte yandan sürdürülebilirlik konusunun Henkel için sadece teorik bir hedef değil, şirket değerlerimizin ayrılmaz bir parçası olarak somut aksiyonları hayata geçirdiğimiz bir alan olduğunu bir kez daha vurgulamış oluyoruz” dedi.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu " Türk Henkel ve Henkel grubu kendi perspektifinde rasyonel anlamda çok önemli bir yatırım gerçekleştiriyor, aynı zamanda Kocaeli ve Türkiye'mizin büyümesine katkıda bulunuyor." dedi.

Yeni tesis, birçok sektöre katma değer sağlayacak

Üstün teknolojiyi kullanmak üzere tasarlanan yeni üretim tesisinde sürdürülebilirliğe uygun şekilde üretim yapmayı planlıyor. Tesis tamamlandığında Henkel’in, Technomelt, Teroson, Loctite, Bonderite, Aquance markaları için yapıştırıcı teknolojileri üretmek üzere faaliyet gösterecek.

Türk Henkel Yapıştırıcı Teknolojileri Başkanı İsmail Akkoçoğlu “Bu yatırım hem kapasite artışı hem de lokalize etmeyi planladığımız ürünlerimiz ile Yapıştırıcı Teknolojileri alanındaki portföyümüzü güçlendirecek. Böylece Henkel’in yapıştırıcılar, sızdırmazlık ürünleri ve fonksiyonel kaplamalar alanındaki liderliğini sağlamlaştıracak. Örneğin; otomotiv sektörü için sprey şeklinde uygulanabilen ses sönümleyiciler, bebek bezi gibi hijyenik ürün üretimi için prosesleri kolaylaştıran ve hızlandıran yapıştırıcılar, gıda ambalajları için daha az enerji tüketen, hızlı ve sağlam paketleme sağlayan su bazlı yapıştırıcılar gibi teknolojik ürünlerimiz ile müşterilerimize çok daha iyi hizmet verebilmemizi sağlayacak” dedi. Bu çerçevede özellikle ithal ürün ikamelerinin yerli üretim ile karşılanıyor olması endüstriyel üretim sektörüne önemli katma değer sağlayacaktır.

LEED Sertifikası hedeflendi

Henkel, sürdürülebilirlik stratejisini her alanda olduğu gibi yeni fabrikasına da hayata geçiriyor. Yeni üretim merkezinin, toplam enerji ihtiyacının ilk etapta yüzde 30’luk kısmını yenilenebilir enerji yoluyla tedarik etmesi hedefleniyor. Tesis, yağmur suyunu toplayarak geri kullanımını sağlayacak, güneş enerjisinden faydalanarak kendi enerjisini üretecek şekilde tasarlanıyor. Her detayı çevre duyarlılığı içinde ve karbon ayak izini en aza indirmek üzere düşünülen üretim tesisi, LEED Sertifikası da olacak şekilde projelendirildi. Fabrikanın 2017 yılı sonunda faaliyete başlaması planlanıyor