Hyundai , Türkiye'de çok katlı projelerle büyüyor

STFA-Işıklar Holding ortaklı HMF’nin güvencesiyle 2009’da girdiği Türkiye pazarında bu yıl yüzde 50 büyüme hedefleyen Hyundai Asansör; metro, şehir hastanesi, hava limanı, otel, alışveriş merkezi, kentsel dönüşüm ve Emlak Konut’un projelerine odaklandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YILDIZ TAŞDELEN ERLİ 

İSTANBUL - Asansör ve yürüyen merdiven sektöründeki başarısını STFA-Işıklar Holding ortaklı HMF güvencesi ile 2009’da Türkiye pazarına taşıyan Kore’nin en büyük holdingi Hyundai, Türkiye’de çok katlı projeler ve altyapı yatırımlarıyla büyüyecek. 

Günümüze kadar 100 bin adet asansör ve yürüyen merdiven üreten Hyundai, dünyada birçok metro ve tren istasyonunun yanı sıra hava limanları, iş merkezleri ve gökdelenler gibi büyük projelere de imza atmış durumda. Türkiye’de de Avrupa Adalet Sarayı ile başladığı projelere Ankara Metrosu, Fenerbahçe Stadyumu, Migros Ankara, IKEA Ankara, Ülker Arena, Folkart Towers, DAP Royal Tower, Autopia, Batışehir, Nurol Tower ve Varyap gibi prestijli projeler ile devam ederek hızlı bir büyüme kaydeden HMF Hyundai Asansör, 2013’teki 3 katlık büyümenin ardından bu yıl da yüzde 50 büyüme hedefl iyor. Metrolar başta olmak üzere altyapı projeleri, şehir hastanesi, hava limanı, otel, alışveriş merkezi, kentsel dönüşüm ve Emlak Konut’un projelerine odaklanan şirket, önümüzdeki 3-5 yıl içerisinde 4-5 kat büyüme planlıyor. 

"Elimizde 50 milyon dolarlık iş var" 

HMF Hyundai Asansör Genel Müdürü Hakan Ek, Kore’de yüzde 50 pazar payına sahip Hyundai’nin Çin, Hindistan ve Tayland’da da aktif olduğunu, 12 yıl aradan sonra 2009’da HMF ile distribütörlük anlaşması yaparak girdiği Türkiye pazarında da çok sayıda büyük projeye imza attığı ve Türkiye pazarı ile Avrupa’ya da hitap eder hale geldiğini söyledi. 

Hakan Ek, şu ana kadar biten 600 asansör işinin bakım ve hizmetini verdiklerini, montajı devam eden 900 asansör işi bulunduğunu belirterek, bunların da bitmesiyle önümüzdeki yıl bin 500 bakımın olacağını kaydetti. Hakan Ek, " Şu anda elimizde 50 milyon dolarlık iş var” şeklinde konuştu. 
Hedefimiz butik ve çok katlı projeler 

Asıl hedefl erinin butik ve çok katlı projeler olduğunu, metro ve şehir hastaneleri ihaleleriyle de ilgilendiklerini belirten Ek, İstanbul başta olmak üzere İzmir ve Ankara gibi büyük şehirler ile Antalya, Tokat ve Eskişehir’de çalışmaları olduğunu ve diğer illere de baktıklarını anlattı. Ek, Anadolu’da servis hizmetini yerel asansör firmaları aracılığıyla sunacaklarını kaydetti.

Hyundai, HMF ile ortaklık kurmak istiyor 

Hyundai Asansör, distribütörü HMF ile kurmak istediği ortaklığın ardından dünyadaki 4. üretim merkezini Türkiye’de planlıyor. Şirket, “büyüyen pazar” Türkiye’deki ortaklık ile yer almadığı Avrupa pazarına da hitap edebilecek. HMF Hyundai Asansör Genel Müdürü Hakan Ek, Hyundai’ın Asya dışında en çok satış yaptığı ülkenin Türkiye olduğunu, bu nedenle burada doğrudan yatırımcı olmak istediğini ifade ederek, “Türkiye’de HMF ile ortak olmak istiyorlar. İlerisi için burada üretim de düşünüyorlar. Türkiye’deki ortaklık ile çevre ülkelere de gidilebilecek. Yüksek katlı binaların yanı sıra az katlı binalar için de bir üretim tesisi de kurulabilir. Hyundai’ın bununla ilgili Ar-Ge çalışması da var. Kentsel dönüşümden dolayı burada büyük bir potansiyel var. 2-3 yıl içerisinde az katlı binalara da yöneliriz” şeklinde konuştu. Büyük potansiyel gördükleri Türkiye pazarında cirolarını 3-4 yılda 150 milyon dolara çıkarmayı hedefl ediklerini bildiren Ek, üretim olması halinde bu pazarda çok daha hızlı büyüyeceklerini kaydetti.

Hakan Ek: Çevre ülkelere de bakıyoruz 

HMF Hyundai Asansör Genel Müdürü Hakan Ek, Makedonya ve Gürcistan’da da iş aldıklarını belirtirken, “Şu anda Balkanlar’a ve Türk müteahhitlerinin bulunduğu çevre ülkelere de bakıyoruz. AB’de çok büyük binalar yok, belki o ülkelerin metrolarında da yer alırız” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir