İhracatı 4'e katlayan Hyundai bir milyonuncu araca yaklaştı

Kapasitesini bu yıl 245 bine çıkaran Hyundai Assan haziran ayında 1 milyonuncu aracını ihraç etmeye hazırlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aysel YÜCEL

Yeni yatırımıyla kapasitesini 245 bine çıkaran Hyundai haziran ayında 1 milyonuncu aracını ihraç etmeye hazırlanıyor. Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, "Geçmişte bir ayda yaptığımız ihracatı bir haftada yapmaya başladık" dedi. Önümüzdeki yıl Türkiye'de 20. yılını kutlayacak olan şirket, 2017'de hız ve güce odaklanacak. 

Hyundai'nin denizaşırı üretim yaptığı ilk ülkenin Türkiye olduğunu hatırlatan Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, ülkeden yapılan ihracatı hızlandırdıklarını belirterek, "Ülke ekonomisine çok büyük katkısı olan bir yatırım yaptık ve kapasitemizi bu sene başında 215 binden 245 bine çıkardık. Geçen yıl 1 milyon satış adedine ulaşmıştık. Bu sene ise 1 milyon adetlik ihracat hedefimiz var. Haziran sonuna kadar bu hedefe ulaşacağımızı öngörüyoruz. 2012 yılında Türkiye'de ilk üretime başladığımızda fabrikadan yaptığımız aylık ihracatı şimdi artık bir haftada yapıyoruz. Aylık 4 bin 500 civarında bir ihracat rakamını şimdi haftalık yapıyoruz" diye konuştu. 

Yeni pazarlar Hong Hong ve Yeni Zellanda olacak 

Yeni pazarlar için sürekli çalıştıklarına dikkat çeken Göker, "Şu anda gündemimizde Hong Kong ve Yeni Zellanda var. Test için araçlarımızı gönderdik, değerlendiriyorlar. Sipariş vermelerini bekliyoruz. İran için çalışmalarımız sürüyor " dedi. Yeni modellere yönelik açıklama yapan Göker, şunları söyledi: 2017'de gelecek modellerle ilgili çalışmalarımız var. Şu anda isim veremiyoruz ancak bizim her sene en az bir yıldızımız oluyor. Bu senenin yıldızı Elantra oldu. Satışa sunulacak yeni modeller arasında "Transformers" modeller de olacak. Türkiye'ye bu tip araçların adapte edilmesi amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 

Yani gücümüzü ve hızımızı artırmak için yüksek performanslı araçlarımız da olacak. Sunulan motor seçeneklerinin ve diğer bazı ayrıntıların Türkiye pazarına yönelik geliştirilemesi konusunda çalışmalarvar. Sanırım onları gerçekleştirmiş oluruz bu yıl. Trend olan küçük hacimli güçlü motorlar olabilir.

Talep artışı 2. elde fiyatı yüzde 10 artırdı

Satışlara yönelik de değerlendirmede bulunan Önder Göker, "İlk 3 ay satışlar anlamında iyi geçti. Daralan pazara rağmen mevcut pozisyonumuzu koruduk. Pazarda 5. sıradayız. Binek pazarında 3. sıradayız. Nisan ayı beklediğimiz gibi geçiyor. Bu sene ile ilgili ilk çeyrekten sonra tahminlerimiz revize ettik. Otomotiv pazarının yılı 850- 900 bin aralığında tamalayacağını öngörüyoruz. Bizim hedefimiz ise 55 bin. Bunu değiştirmedik" dedi. En eski çalışan olarak mayıs ayında Hyundai'de 25 yılını dolduracak olan Önder Göker'e Hyundai tarafından ödül verilecek.

10 bin km'lik Hyundai turu başladı, 35'ten fazla şehir gezilecek

Hyundai, en son satışa sunduğu iki modeli Elantra ile Tucson’un satışlarına katkı sağlamak ve UEFA Euro 2016 ana sponsorluğunu geniş kitlelere duyurmak amacıyla Türkiyle çapında bir tur düzenliyor. 27 Nisan Çarşamba günü start alan turda, 2 adet Elantra 1.6 lt CRDI DCT, 1 adet Elantra 1.6 lt CRDI Manuel, 1 adet Tucson 1.6 lt T-GDI ve 1 adet Tucson 2.0 lt CRDI Executive araçlara yer veriliyor. 5 araç İstanbul’dan batı istikametine doğru yola çıkarken Hyundai’nin ana sponsoru olduğu Euro 2016 aktiviteleriyle de öncelikle Ege Bölgesi’ndeki Hyundai Yetkili Satıcıları’na coşku katacak. Test sürüşleri, tanıtımlar ve özel oyunların yer aldığı bu özel aktivitenin heyecanı 6 Haziran’a kadar sürecek. Turda 35'ten fazla şehir gezilecek.

Kalitede ilk 3'ü hedefliyor 

Şirket olarak hedeflerinden birinin de Hyundai Global'in üretim tesisleri içerisinde ilk 3'e girmek olduğunu vurgulayan Önder Göker, "Şu anda ilk 5'te yer alıyoruz. Sene sonuna doğru ilk 3'e girmeyi hedefliyoruz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir