İlk çeyrek ihracatı yüzde 182 arttı

Türkiye'de ürettiği traktörleri, 90'ın üzerinde ülkeye ihraç eden Türk Traktör'ün ihracat adedi 3 bin 421 adede ulaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Traktör ilk çeyrekte ihracatını yüzde 182 artırarak 3 bin 421 adede yükseltti.
Türk Traktör'den ilk çeyrek finansal sonuçlarına ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre 12 aylık satış adetleri baz alındığında yüzde 50 pazar payı ile pazar liderliğini koruyan Türk Traktör, ilk çeyrekte ihracatını yüzde 182 artırdı. Türkiye'de ürettiği traktörleri, 90'ın üzerinde ülkeye ihraç eden Türk Traktör'ün ihracat adedi 3 bin 421 adede ulaştı.
İhracat performansındaki yükselişe paralel olarak Türk Traktör'ün satış cirosu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37 artışla 535 milyon liraya ulaştı. Şirketin net karı ise yüzde 46 oranında artış ile 64 milyon lira olarak gerçekleşti ve 2011 yılı son çeyreğinde yüzde 9 olarak açıklanan net kar marjı yüzde 12'ye yükseldi. Brüt kar ve FAVÖK marjı ise sırasıyla yüzde 21 ve yüzde 15'e yükseldi.
Şirket hissesi, 27 Nisan 2012 tarihinde 30,50 liraya ulaştı ve şirketin piyasa değeri ise 1,6 milyar lira oldu.
Türk Traktör Genel Müdürü Marco Votta, konuyla ilgili açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"Türkiye'de üretimini gerçekleştirdiğimiz traktörlerimizi dünyanın 90'dan fazla pazarına ihraç ediyoruz. Uluslararası pazar özelinde geliştirilen Utility model traktörlerimizin üretimini, ilk çeyrekte artırdık. Bu yıl sonunda geçen yıllardan daha yüksek ihracat gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Mart sonu itibariyle 2 bin 608 kişiye istihdam sağlıyoruz. Konya Tarım Fuarı'nda, 110HP gücündeki yeni modellerimizi yerel pazara tanıttık. Kendi tesislerimizde, Türk mühendis ve teknisyenleri tarafından tasarlanan ve üretilen traktörlerimizi Türkiye'nin dört bir yanında ve yurt dışındaki çiftçilerimizin hizmetine sunmaya devam ediyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir