Index, bu yıl 2.2 milyar satış geliri hedefliyor

Index Grup, 25. yılını kutlayacağı 2015’te 2 milyar dolarlık ciroya ulaşmayı planlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bünyesinde İndeks Bilgisayar, Datagate Bilgisayar, Despec Bilgisayar, Netex, Neotech, Artım ve Teklos’u bulunduran Index Grup, 2012 yılında yüzde 12 büyüme ile 2.2 milyar lira net satış geliri hedefliyor. Grubun, 25. yılını kutlayacağı 2015’te hedefi 2 milyar dolarlık ciroya ulaşmak.

Grubun performansının kamuoyuyla paylaşıldığı toplantıda konuşan Index Grup CEO'su Erol Bilecik, teknoloji sektöründe çeyrek yüzyıllık bir tecrübeye sahip olacakları 2015 yılına kadar büyük yatırımlara imza atacaklarını söyledi.

Bilecik şunları kaydetti:
"Index Grup genelinde 2015 yılına kadar gerçekleştirdiğimiz stratejik yapılanmaları tamamlayarak, bu tarihte Index Grup Şirketleri olarak faaliyetlerimizi Türkiye'nin yanı sıra Balkanlar ile Orta Doğu Asya ve Türk Cumhuriyetlerde de sürdürmeyi amaçlıyoruz. Dağıtım alanında olduğu gibi, servis alanında da Türkiye'nin en büyük şirketi olacağımıza inandığımız 2015 yılında, bulut çözümleri başta olmak üzere ülkemizdeki katma değerli dağıtım kulvarında 200 milyon Amerikan doları ciroya sahip olacağımıza inanıyoruz.”

Index Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, 2012 yılında sert rekabetin devam etmesini beklediklerini ve ikinci yarının hızlı geçmesini öngördüklerini söyledi. Bilecik'in sunumunda, "Pazar payımızı artırarak liderliğimizi sürdüreceğiz. TL bazında yüzde 12 büyüme, yüzde 6.75-7 brüt kar marjı hedefliyoruz" ifadesi yer aldı.

Index Grup'un 2011 yılı faaliyetleri ve 2012 hedeflerine ilişkin basın toplantısında yapılan sunuma göre grup şirketlerinden, Index 2012 yılında yüzde 16 büyüme ile 1.07 milyar lira, Datagate yüzde 5 brüt kar marjı ve 300 milyon lira ciro hedefliyor.

Despec Bilgisayar yüzde 8 büyüme ile 177 milyon lira ciro hedeflerken, yüzde 11 brüt kar marjına ulaşmayı amaçlıyor. Neteks yüzde 1 büyüme ile 168 milyon lira, Neotech yüzde 17 artış ile 262 milyon lira, Artım yüzde 61 büyüme ile 50 milyon lira ve Teklos ise yüzde 22 büyüme ile 11 milyon lira ciro hedefine sahip.

Bilecik ayrıca, teknoloji lojistiği alanında faaliyet gösteren Teklos grup şirketi için yabancı bir şirket ile ortaklık gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi.

Grubun 2015 yılı hedefleri arasında ise 2 milyar dolar ciroya ulaşmak ve Türkiye'nin yanı sıra Balkanlar, Ortadoğu Afrika ve Türk Cumhuriyetlerde faaliyet göstermek bulunuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir