İnoksan yurtdışındaki bilinirliğini artırıyor

Endüstriyel mutfak sektörü firması olan İnoksan, birçok farklı sektörde faaliyet gösteren ITW Grup’un yöneticilerini ağırladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gülay SOYDAN PEHLEVAN-BURSA

Gıda sektöründen otomotive, yapı sektöründen endüstriyel ambalajlamaya kadar 8 farklı alanda faaliyet gösteren Amerikan ITW Grup’un ITW Gıda Ekipman Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Axel Beck, grup firmalarından Eurotec/Elettrobar Yönetici Direktörü Roberto Guizzardi ve Hobart Türkiye Satış Müdürü Fatih Goca, İnoksan’ın fabrikasını ziyaret etti.

İnoksan CEO’su ve İcra Kurulu Başkanı Gürhan Akdoğan, ziyarete yönelik yaptığı değerlendirmede, “Önemli markalar yıllardır teknolojik işbirliklerinde İnoksan markasını güvenle seçiyor. Her işbirliği yeni işbirliğini getiriyor. İnoksan, uluslararası işbirlikleriyle büyümeyi, sektöründe en iyi olanlarla işbirliği yaparak, kendi ürünlerini daha geniş pazarlara ulaştırmayı ve yeni pazarlarda boy göstermeyi hedefliyor” dedi. 

Soğutucu üniteleriyle AB pazarına giriş yaptı

Japon Grubu Hoshizaki’nin soğutucu ünitelerinde Avrupa Üretim ve Dağıtım firması olan Amerikadaki Lancer ile teknik işbirliği çalışmalarını tamamlayan İnoksan, soğutucu üniteleri üretimiyle Avrupa Birliği (AB) pazarına giriş yaptı. Firma böylece ihracat oranını yüzde 35’ten yüzde 50’ye çıkarmayı amaçlıyor. 20 bin metrekare kapalı alanda üretim yapan İnoksan, 60’ı aşkın ülkeye ihracat gerçekleştiriyor ve bu ülkelerin yüzde 80'inde distribütörlük sistemiyle çalışıyor. 2012 yılında aldığı Turquality marka desteği ile yönünü yurtdışına çeviren İnoksan, ihracatta daha da büyümeyi hedefliyor ve her geçen yıl 5 kıtadaki yayılımını artırıyor. Önümüzdeki 5 yılsonunda ihracat kapasitesini 5 katına çıkartmayı hedefleyen firma, Kuzey Afrika ülkeleri, Avrupa ülkeleri ve Türki Cumhuriyetlerinde yakalanan başarı ile Uzakdoğu, ABD ve Avustralya ile daha birçok ülkenin mutfağına imza atmaya hazırlanıyor. 600 cins ürün imal eden ve Ar-Ge faaliyetlerine büyük önem veren firma, 26 kişilik Ar-Ge ekibini, 50’ye çıkararak, Ar-Ge merkezi kimliğine kavuşmak istiyor.

Yapılan konuşmaların ardından Amerikan ITW Grup’un yöneticileri, İnoksan’ın Bursa’daki fabrikasını ziyaret ederek, üretimi yerinde inceledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir